BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Tiesiog kaip vaikystėj.

Žinot kaip būdavo )

Pirma normalus valgis, vėliau saldumynai. Valio jei pietūs būdavo skanūs, o po jų sekdavo skanūs saldumynai. Nevalio jei jie būdavo neskanūs.

Bet dabar apie labai skanius pietus. Šiaip sriubas ir valgau, ir darau pakankamai retai. Šiandien buvo viena iš tų dienų. Dariau pačią paprasčiausią tirštą pievagrybių sriubą. Ji nuostabi. Tikrai. Ji tiesiog nuostabi.

Problema tik tame, kad aš iki šiol nemoku tinkamai sutirštinti su miltais. Sijoju, nesijoju, pas mane vistiek atsiranda gumuliukai. Todėl pakankamai sklandus užrašas, kaip ‘ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir skrudinkite kol paruduos. Po to supilkite sultinį’ manęs aboliučiai negelbėja. Visiškai. Kad ir kiek maišiau, vis tiek priėjau iki to, kad pasiėmus sietelį tiesiog perkošiau ir visi miltų gumuliukai iškeliavo šalin.

  • 300 g pievagrybių
  • svogūnas
  • 4 valg. š. sviesto
  • 3 valg. š. petražolių ( juokinga, bet parduotuvėje jų nebuvo )
  • 4 valg. š. miltų
  • 3/4 l daržovių/mėsos/paukštienos sultinio ( naudojau jautienos )
  • druskos ir baltųjų pipirų
  • 1/8 l grietinėlės

Pievagrybius supjaustyti lakšteliais. Svogūną susmulkinti. Keptuvėje ištirpinti 2 valg. š. sviesto. Apkepti pievagrybius ir svogūnus. Sudėti pusę petražolių ir nukelti nuo ugnies.

Kitame puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir kepinti kol paruduos. Supilti sultinį. Maišant pavirinti. Sudėti prieskonius, grybus, svogūnus ir dar kurį laiką pakaitinti. Įplakti grietinėlę ir pagardinti petražolėm.

Šaltinis : ‘Virtuvės džiaugsmai’

O toliau seka desertas. Yra tokia varškės masė. Maišoma saldi varškė su marmeladinių saldainių gabaliukais ir riešutais. Sustingdimui tiesiog naudojama želatina. Pasirodo ši masė yra skirta tiesiog pertepinėti sausainius ir juos po to valgyti.

O sausainiai juk iš trapios tešlos dažnai būna. Taigi nusprendžiau tiesiog paimti, iš šokoladinės trapios tešlos iškepti krepšelius ir į juos prikrėsti šios masės.

Saldu, labai saldu. Ach, tie marmeladiniai saldainiai. Gal kitą kartą reikėtų vietoj jų naudoti tiesiog želės gabaliukus. Dar įmaišyti aguonų dėl įdomumo. O gal tiesiog varškės sūrelius sumaišyti su citrinos žievele ir aguonom?

Šokoladinę trapią tešlą dariau pagal šį receptą . O varškės masei :

  • 5-6 neglaistytų sūrelių
  • 5-6 marmeladinių saldainių
  • 1/2 stiklinės kapotų riešutų
  • 2-3 valg. š. želatinos

Želatiną išbrinkinti. Marmeladinius sausainius supjaustyti. Sumaišyti varškę, saldainius, riešutus ir ištirpintą želatiną. Jos prikrėsti į iškeptus krepšelius ir palikti sustingti.

Šaltinis : ‘Paragaukime’ ( o gal paragaukite?)

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (2) | “Tiesiog kaip vaikystėj.”

  1.   Ruta rašo:

    Žinau tą pievagrybių sriubytę - esu nekart virusi :) labai labai skani! Man gumuliukų nelikdavo, nes aš (iš stropumo ir baimės, kad jų liks :)) po truputį pildavau sultinį ir vis maišydavau, kol tikrai viskas gerai išsimaišydavo. Tada pildavau dar porciją sultinio ir tt. Gal čia su kokiais kulinariniais principais ir prasilenkia toks gamybos būdas, bet man svarbiausia - rezultatas :)

  2.   Monika rašo:

    As tai nededu miltu, tiesiog pakepinu pievagrybius su cesnakais ir grietine ir supilu i vandeni, paprasta pigu ir kas be ko labai skanu:)

Rašyk komentarą