BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Pats skaniausias varškės (ne)apkepas

Gal jums jau kiek nusibodo varškės apkepas?
Štai nuostabi alternatyva. Galite jį valgyti lygiai taip pat kaip ir varškės apkepą, o galbūt tai atstos jums pyragą prie arbatos puodelio.

Skonis tikrai nuostabus. Švelnus ( gal net kreminis, dėl kiaušinių esančių ant viršaus).

Mielinės tešlos pagrindas, minkšta varškė, rome mirkytos razinos ir švelni kreminė masė ant viršaus.

Minusas tik tame, jog užtruksite ilgiau, nei užtruktumėte gaminant paprastą varškės apkepą. Net pati knygos autorė pastebėjo, jog patiekalas gana imlus laikui. Bet tikrai to vertas )

Pavadinimas ‘ Kiaušinių plaktinis’

Tešla galite iškloti visą stačiakampę ( ir nebūtinai ) formą ir kepti kaip apkepą/pyragą. Aš tešla išklojau visai nedideles keramines formeles. Ataušus buvo galima gražiai jas išimti ( apvertus jos tiesiog iš karto į delną iškrisdavo ) bandeles/pyragėlius/ mielinės tešlos pailgus krepšelius su kreminiu varškės įdaru. Būtent taip kaip matote nuotraukoje.

Taigi vienai kepimo skardai jums reikės :

  • 300 g + 2 nubraukti valg. š. miltų
  • 20 g šviežių/pakelis džiovintų mielių
  • 300 g cukraus
  • 125 ml vasarošilčio pieno
  • 80 g kambario temperatūros sviesto/margarino
  • 8 kiaušiniai
  • 125 g razinų
  • 1 citrinos žievelės ir 1/2 citrinos sultys
  • 4 valg. š. romo
  • 1 kg varškės
  • 250 g grietinės
  • pakelis vanilinio cukraus
  • 1 valg. š. krakmolo

Iš 300 g miltų, mielių, 60 g cukraus, pieno, riebalų, kiaušinio, 1/2 citrnos žievelės suminkoma tešla ir paliekama pakilti.

Razinos užpilamos romu.

Orkaitė - 180C. Skardą patepti riebalais.

Varškę ištrinti su 2 kiaušiniais, 125 g cukraus,  2 valg. š. miltų, citrinos sultimis ir likusia žievele.

5 kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir ištrinami su grietine, likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Įmaišomi standžiai išplakti baltymai.

Tešlą iškočiojama ir ja išklojama forma. Pirma sukrečiama varškė, po to razinos, galų gale - kiaušinių plakinys. Kepama 30-35 min. ant vidutinio įtvaro kol tamsokai pagelsta.

Šaltinis : ‘Kepimo džiaugsmai’

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (3) | “Pats skaniausias varškės (ne)apkepas”

  1.   ilgius rašo:

    bandom, ziurim, kas gausis. laiko tikrai uzima, bet labai tikiuosi, kad verta.

  2.   Nolita rašo:

    Tikiuosi, kad viskas pavyks, ir nenusivilsi )

    Nekantriai lauksiu atsiliepimų )

  3.   Buy Generic Viagra rašo:

    bandom, ziurim, kas gausis. laiko tikrai uzima, bet labai tikiuosi, kad verta.Tešlą iškočiojama ir ja išklojama forma. Pirma sukrečiama varškė, po to razinos, galų gale - kiaušinių plakinys. Kepama 30-35 min. ant vidutinio įtvaro kol tamsokai pagelsta.

Rašyk komentarą