BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Meduolinis minkštas pyragas

Kažkada seniai išsikirpau šio pyrago receptą iš ‘Panelės’ nes man jis pasirodė toooks viliojantis. O ir visi, meduoliams skirti prieskoniai naudojami čia, skatino jį kuo greičiau išbandyti. Jo padaryti taip ir neprisiruošiau apie metus, nes nuolat kas nors sutrukdydavo. Galų gale vakar ta dieną išaušo.
Minkštas, švelnus ir tiesiogine to žodžio prasme tirpstantis meduolis pateisino mano lūkesčius, todėl jį įtraukiu į savo ‘favoritus’.
Taigi jums reikės :

  • 3 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • 1 stiklinės medaus
  • 1 arb. š. sodos
  • 1 stiklinės kefyro
  • 250 g margarino
  • 3 kiaušinių
  • prieskonių ( cinamono, kardamono, muskato, gvazdikėlių ir imbiero)
  • 1.Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ir 1/2 stiklinės cukraus ištrinti iki baltumo.
  • 2.Į puodą sudėti margariną, medų, likusį vukrų ( ir baltą ir rudą) ir ištirpinti. Masę plona srovele supilti maišant į trynius.
  • 3.Sodą išmaišyti su kefyru iki putų.
  • 4.Kefyrą, miltus ir prieskonius supilti į tešlą. Viską išmaišyti.
  • 5.Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti ir lengvai sumaišyti su tešla.
  • 6.Formą iškloti kepimo popieriumi ir kepti 180C orkaitėje apie 40 min.
  • 7.Meduolį gerai ataušinti, o tik po to skanauti :)

Rodyk draugams

komentarai (7) | “Meduolinis minkštas pyragas”

  1.   plastikine rašo:

    noriu ir as…

  2.   Nolita rašo:

    Ka gi, galiu palinketi tik sekmes gaminant ;)))

  3.   mmm...... rašo:

    noreciau…

  4.   bijiute rašo:

    išsikepiau šitą meduolį, nes radau kibirą medaus. ir tikrai, tirpsta burnoje. žiauriai skanus. net mama konditerijos technologė pripažino ir apsilaižydama valgė:)

  5.   Nolita rašo:

    Džiaugiuosi )

  6.   Viagra Online rašo:

    desertas atrodo tikrai geras, norėčiau išbandyti šį receptą
    mano kitą nuotykį mano virtuvė, ačiū už receptą, atrodo tikrai skanus … Yummy ..

  7.   mindaugas8462 rašo:

    jam nereikia kefiro

Rašyk komentarą