BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

‘Keksikai’

Ne tai, kad vasara jau baigėsi ir galima vėl persimesti ant tarkim keksiukų su riešutais ir nutella. Bet.

Nors jei rimtai, tai geriant chromą man iš viso saldumynų nebereikia. O reikalas tame, kad mano lazdyno riešutų galiojimo laikas jau beveik baigėsi. Ir dar, pas mane buvo nutellos ( kurios galiojimas dar buvo keletą mėnesių ). Bet dabar, nei nutellos, nei riešutų nebeliko.

Galų gale, į šių keksiukų su spalvotais popieriniais krepšeliais nuotraukas man jau yra gera ir malonu žiūrėti. Ypatingai fone skambant Maroon 5.

Be to, mano manymu galima juos valgyti ir be nutellos. Beabejo, tada jie jau nebeatrodo taip įdomiai ir šokolado, o tiksliai nutellos megėjai jau neberyja jų tiesiog akimis. Bet, jie vistiek gražūs. Kvapnūs ir auksinės spalvos )

Bet jeigu mes juos padengtume nutella, tai automatiškai jie pakyla visai į kitą lygį.

12 keksiukų jums reikės :

  • 1 1/4 stiklinės miltų tortams ( 405 d tipas )
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 85 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 valg. š. ‘Frangelico’ likerio arba konjako ( aš užsimaniau panaudoti šokoladinį likerį )
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 1/3 stiklinės pieno
  • 1/3 stiklinės grietinėlės
  • 1/2 stiklinės ( apie 55 g ) paskrudintų, nuluptų ir sumaltų lazdyno riešutų
  • 1 stiklinė kambario temperatūros nutellos
  • 1 stiklinė paskrudintų, nuluptų ir susmulkintų lazdyno riešutų ( pabarstymui ant nutellos. Kaip matote pati naudojau tiesiog 12 sveikų lazdyno riešutų branduolių )

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.

Cukrų plakti su sviestu iki vienalytės masės ir kol cukrus ištirps. Įplakti kiaušinį, likerį ir vanilę.  Per tris kartus įmaišyti miltų masę, pieną bei grietinėlę. Įmaišyti riešutus.

Tešla pripildyti formeles ir pašauti į iki 180C gerai įkaitintą orkaitę. Kepti 16-17 minučių ( patikrinti krapštuku ). Iškepusius keksiukus 10 min. palikti formoje, po to išimti, sustatyti ant grotelių ir galutinai ataušinti.

Aptepti viršų nutella ir papuošti riešutais.

Šaltinis : Vitos Arinos blog’as

Ir taip. Tai tikrai vieni skaniausių keksiukų kokius aš tik esu valgiusi. Ir kalbu ne apie nutella ant viršaus, o apie pačią keksiukų struktūrą. Purūs, neapsakomai minkšti, su vos kietesne auksine plutele ant viršaus. Būtent kaip dažnai ir sako ‘tiesiog tirsptantys burnoje’.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (3) | “‘Keksikai’”

  1.   sila rašo:

    Nem.. ;>

  2.   comamode rašo:

    su tokiom ft žudai žmones TT.TT

  3.   Nolita rašo:

    Nebent tiktai alkanus )

Rašyk komentarą