BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Pyragai ir tortai’ kategorija

Klasikinis varškės pyragas.

2009-09-25

Juk kažką gaminant iš ‘Konditerijos enciklopedijos’ visada tikimės gero rezultato. Kaip ne taip, tai enciklopedija. Šį kartą mano pasirinkimas buvo - klasikinis varškės pyragas.

Skonis geras. Varškė švelni, o trapios tešlos papločius ir ant viršaus trupinius ( ‘crumble’) aš visada mėgau ir mėgstu iki šiol. Tik cukraus dėčiau mažiau.

Bendras įvertinimas 8.5/10

Taigi, didelei ( 28 cm skersmens ) tortinei jums reikės :

  • 250 g miltų
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 300 g cukraus
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 750 g liesos varškės
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 50 g krakmolo
  • 250 ml grietinėlės

Ant lentos suberti 150 g miltų, kepimo miltelius. Į viduryje padarytą duobutę suberti 75 g cukraus, pakelį vanilinio cukraus, druską ir įmušti kiaušinį. Viską sumaišyti su dalimi miltų, o sudėjus 75 g gabaliukais pjaustyto sviesto su likusiais miltais greitai užminkyti tešlą.

Leisti tešlai ‘pailsėti’. Iš 2/3 tešlos iškloti tortinės dugną. Iš likusios tešlos iškočioti dešrelę ir ją prilipdyti prie tortinės sienelių. Suploti, kad išeitų 3 cm aukščio sienelė. Dugną subadyti šakute ir kepti iki 200-225C orkaitėje maždaug 10 minučių.

Varškę išmaišyti su 150 g cukraus, citrinos sultimis, krakmolo ir 3 kiaušinių tryniais. Sukrėsti išplaktus iki putų baltymus, plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti ant pyrago pagrindo ir išlyginti paviršių.

Iš likusių 100 g miltų, 75 g cukraus, antrojo pakelio vanilinio cukraus, 75 g sviesto greitia užminkyti tešlą ir sutrupinti ant varškės. Pyragą pašauti į 175C orkaitę ir kepti 70-80 mnučių. Palikti ataušti išjungtoje aridarytomis durelėmis orkaitėje.

Šaltinis : Konditerijos enciklopedija

P. S. savaitės bėgyje gaminau štai šį kriaušių ir sūrio pyragą.

7/10

Skonis ganėtinai ( o gal netgi per daug ) švelnus ir neutralus. Nežinau, gal reikėtų naudoti žymiai ryškesnio skonio sūrį, bet šiam patiekalui aš sakau ne.

 

Ir tai greičiausiai paskutinis mano įrašas.

Rodyk draugams

Labai lengvas obuolių pyragas.

2009-09-18

Nors kiek gaminantys žmonės turėtų puikiai žinoti, kad toli gražu ne visi sukti receptai kuriems reikia visos galybės produktų būna patys geriausi receptai.

Asmeniškai pati, jei matau ganėtinai lengvą receptą ir kiek sudėtingesnį, tai visada mieliau pasirinksiu tą sudėtingesnį. Tikrai nesu iš tų kurie jaučia malonumą pusę dienos praleidę virtuvėje.

Todėl siūlau šį, labai lengvą, greitai pagaminamą obuolių pyragą su kokosu.

Jauku įeiti į obuoliais bei kokosu kvepiančius namus. Tikrai tikrai. Ant viršaus susidaro traški plutelė, o vidus toks kvepiantis ir minkštas. Tiems kas nemėgsta daug laiko leisti virtuvėje tikrai siūlau pasitaikius progai išbandyti šį obuolių pyragą.

  • 2 kiaušiniai
  • stiklinė cukraus
  • 100 ml kvietinių miltų
  • 250 ml kokoso drožlių
  • 100 g sviesto
  • 4 rūgštūs obuoliai

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sudedame miltus, kokoso drožles ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą. Viską gerai išmaišome.

Obuolius nuplauname, perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius ir nupjauta puse žemyn sudedame į formą. Užpilame tešla ir kepame iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

Šaltinis : velykų valgiai 2005

Rodyk draugams

Pirmasis rikotos pyragas.

2009-09-11

Mano pats pirmas keptas pyragas buvo citrinų ir migdolų.

Mano pirmas aplankytas food blog’as buvo tastyart.lt

Mano pats pirmas rimtas patiekalas buvo……spagečiai su daržovėmis, berods.

Mano pats pirmas pyragas su rikota - šis.

Na turbūt nutuokiate, kad kaip ir kiekvienas ( greičiausiai ) rikotos pyragas jis tikrai buvo geras. Įdaras gerokai primeną švelnią kreminę masę. Nežinau, ar per naktį šaldytuve pastovėjus kas nors pasikeis ( juk tai pirmasis mano rikotos pyragas ), bet tikiu, kad tokiu pat skaniu jis ir liks.

Pagal viso recepto idėją jis turėjo būti ‘Pyragas su žaliosiomis citrinomis’. O aš šiaip mėgstu žaliąsias citrinas. Jos kitokios. Mėgstu būtent tą citrininį kvapą, jis…tarsi švelnesnis negu ‘klasikinės’ citrinos ).

Bet…žaliųjų citrinų rūgštelės čia beveik nesijautė. Nors ir išspaudžiau jos kiek daugiau, nei nurodoma recepte. O gaila, ji čia tikrai nepakenktų. Būtu ne tik skanus, švelniai saldus kreminis pyragas, bet būtų skanus, švelniai saldus ir kiek rūgštelėjęs kreminis pyragas.

O šiaip, tai viskas vyksta labai sklandžiai, be jokių siurprizų. Iškepusį pyragą dar kokias 10 min. palaikykite išjungtoje orkaitėje, o tik po to išimkite ir leiskite jam galutinai atvėsti prieš pjaustant.

Tešlai :

  • 250 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • kiaušinio trynys
  • žiupsnelis druskos

Sūrio įdarui :

  • 300 g rikotos
  • 150 g cukraus
  • pakelis vanilinio pudingo
  • 2 arb. š. žaliųjų citrinų sulčių
  • 200 g plaktos grietinėlės

Iš visų komponentų tešlai suminkyti tešlą ir dėti susukus į foliją dėti valandai į šaldytuvą.

Iškočioti skritulį ir juo iškloti sviestu pateptą kepimo formą. Subadyti šakute.

Sūrį ištrinti su cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir žaliųjų citrinų sultimis. Sukrėsti plaktą grietinėlę ir išmaišyti.

Masę sukrėsti ant tešlos, išlyginti paviršių ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Šaltinis : greičiausiai ‘Virtuvės paslaptys’

Rodyk draugams

Maloniai nustebinęs slyvų tortas.

2009-09-07

Nesu didelė slyvų megėja. T.y. jei reikėtų sukurti kokį nors mėgstamiausių vaisių sąrašą, prieš jas dar būtų kokių 10 vaisių. Galbūt.

Bet šis tortas mano nuostabai mane sužavėjo. Švelnus vanilės, romo ir riešutų kvapų susiliejimas, skani slyvų masė ir salstelėjusi grietinėlė. Papločiai nors ir niekuom nesulaistyti netampa sausi. Gražiai pjaustosi, gražiai atrodo.

Galų gale, kolkas aš tortų dekoracija neužsiemu. Man svarbiausia padaryti mažą ( t.y. dažnai darau iš pusės kiekio ) tortuką, pagrinde tam, kad žinočiau jo skonį. To priežastis yra ta, kad šventėms visada gaminu tortus kurių niekada iki tol gaminus nebuvau. Tokiu būdu atsiranda didelė galimybė patirti ‘fiasko’. Jei sau gaminu, sau fiasko leidžiu, bet jei kalba pasisuka apie gaminimą kitiems….pripažinkime, manau visi stengiames išvengti bet kokių siurprizų.

‘Badeno slyvų tortas’ ( 26 cm skersmens tortinei )

  • 6 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 100 g miltų
  • žiupsnis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 2 valg. š. romo
  • 40 g džiūvesėlių
  • 150 g susmulkintų lazdyno riešutų

Pertepimui :

  • 1 kg slyvų
  • 5 valg. š. cukraus
  • šiek tiek cinamono
  • 2 malti gvazdikėliai
  • 1/2 l plakamosios grietinėlės
  • 2 valg. š. vanilinio cukraus
  • 50 g skaldytų migdolų ( šonų puošybai )

Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo išplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvesėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Į riebalais ir miltais pabarstytą formą sukrėsti tešlą ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 35 min.

Iš slyvų išimti kauliukus. Slyvas pagardinti cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir pavirti ( kad gautusi į košę panaši masė ).

Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į 3 papločius. Pirmąjį aptepti slyvų tyre, antrąjį plakta grietinėle. Torto viršų ir šonus aptepti grietinėle ir papuošti.

Šaltinis : receptinės kortelės

Rodyk draugams

Plonos tartaletės kaip ypatingi sausainiai.

2009-08-31

‘Karamelinis obuolių tortas’ .

Ar tai vėl nepakartojamas tart’o vertimas? Nes tortą aš visada įsivaizduoju žymiai aukštesnį negų šiaip yra tartas.

Tikras kankinimasis man buvo, nors iš pažiuros taip neatrodo. O gal iš tikrųjų taip ir yra. Taip, trubūt iš tikrųjų.

Aš ganėtinai ilgai terliojausi su tais karameliniais siūlais. Papuošti karameliniais siūlais ir įkišti iki 250C įkaitintą orkaitę. Aš numaniau, kad jie ištirps, bet nusprendžiau sekti receptą.

Jie ištirpo. O buvo taaaaaaaaaaip gražu. Deja antrą kartą man jau taip gražiai su siūlais nepavyko, mat palikau tirpti cukrų, o pati trumpam nuėjau prie kompiuterio, taigi jis be mano leidimo visiškai ištirpo ir parudavo kiek per daug negu man reikėjo.

Taigi šioje srityje man daug dar kur tobulėti. Ir šneku ne tik apie tai, kad nepalikinėti karamelės be priežiūros.

O dabar bendrai, tai viskas buvo verta pastangų. Tešla labai tikusi, lengvai ir paklusniai kočiojasi. Gatavos tartaletės kartu su įdaru yra ganėtinai plonos, bet man tai netgi labai patiko. Jaučiausi kaip suvalgius ypatingesnį ir nuostabiai skanų sausainį, o ne pusę pyrago.

Ir, vietoj 24 cm skersmen tart’o aš padariau tartaletes.

Tešlai :

  • 200 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • 5 arb. š. cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. acto
  • 1 kiaušinis

Sviestą supjaustyti gabaliukais. Miltus sumaišyti su sviestu, cukrumi, druska, actu ir išplaktu kiaušiniu. Tešlą kapojant peiliu užminkyti ir 30 min. dėti į šaldytuvą.

Įdarui :

  • 750 g rūgščių obuolių
  • 1 citrina
  • 1 valg. š. sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 valg. š. obuolių sulčių

Obuolius nulupti, padalyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.

Orkaitė - 200C.

Tešlą iškočioti ir įkloti į formą. Subadyti šakute. Ant tešlos priberti pupelių ir kepti 10 min.

Tešlą išimti iš orkaitės, išimti pupeles, sudėti obuolių skilteles. Ant viršaus sviesto gabaliukus ir dar kepti 20 min.

Cukrų suberti į puodą, ištirpinti ant silpnos ugnies. Supilti obuolių sultis ir virti kol sutištės.

Tart’ą ištraukti, papuošti karameliniais siūlais ir dar 8 minutes kepti iki 250C įkaitintoje orkaitėje ( ir ištraukus jūsų siūlų jau nebelieka ).

Šaltinis : receptinės kortelės ‘Greitai, lengvai, skaniai’

Rodyk draugams

Pyragas pusryčiams.

2009-08-24

Prancūzai savo meduoliniais pyragais ganėtinai garsūs visame pasaulyje. Pati pasiskolinau receptą iš niekad nenuviliančio David Lebovitz tinklapio, kur šį pyragą jis pavadino Pain d’epices.

Dėl prieskonių gausos duona gaunasi tiesiog nuostabiai kvapni. Ir kas gali būti geriau, negu porą riekelių suvalgyti užsigeriant stikline pieno.

Nors medaus čia ganėtinai ir nemažai, bet kadangi dedama nemažai prieskonių, kurie šiaip gali suteikti pyragui netgi kartumo, tai pyragas niekaip netampa per saldus. Jis netgi ne saldus, jis vos salstelėjęs ir tiesiog pasakiškai kvapnus. Būtent dėl to, jis man tiesiog puikiai valgėsi su obuolių džemu.

  • 455 g miltų
  • 60 g tamsių ruginių miltų
  • 2 1/2 arb. š. sodos
  • 1 1/2 arb. š. cinamono
  • 1 1/2 arb. š. imbiero ( miltelių )
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. muskato riešuto
  • 1/4 arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. š. anyžių sėklų
  • 55 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 didelis kambario temperatūros kiaušinis
  • 340 g medaus
  • 1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 240 ml vandens

Orkaitė - 180C. 23 cm ilgio formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.

Miltus sumaišyti su ruginiais miltais, soda, cinamonu, imbieru, druska, muskatu, gvazdikėliais, pipirais, anyžio sėklomis.

Mikseriu ištrinti kiaušinį, sviestą, medų ir apelsino žievelę. Supilti vandenį ir maišant per tris kartus sudėti miltų masę. Maišyti iki gražios, vienalytės masės.

Tešlą supilti į formą ir kepti 60 min. ( kol viršus gerokai patamsėja ir įkištas krapštukas lieka švarus ). Palitki formoje 10 min., išimti ir galutinai ataušinti prieš pjaustant.

Šaltinis : davidlebovitz.com

Rodyk draugams

Ganėtinai sveikas pyragas

2009-08-18

Kas man tikrai patinka, tai saulėtą dieną atsisėsti prie stalo su nedideliu gabalėliu pyrago ir puodeliu arbatos. Įsijungti The Radio dept, pradėti nuo dainos ‘Strange things will happen’ ir lėtai, besimėgaujant saule pradėti valgyti pyragą, galvojant, kad ši akimirka tokia viena vienintelė.

Šį kartą mano pasirinkimas buvo pyragas iš nuostabiojo bakingobsession tinklapio.

Tinklapio autorė buvo paprašyta sukurti pyragą, kur būtų panaudoti Nestle dribsniai. Nors pati naudojau ne Nestle, bet Musli, pyragas tikrai geras ) Skanus, kvapnus ir drėgnas.

Ganėtinai netgi sveika alternatyva. Juk naudojami dribsniai, datulės, rudasis cukrus, medus, rupūs kvietiniai miltai. Tai tikrai mano manymu žymiai sveikiau negu paprastas tradicinis pyragas/keksas )

Taigi, pradėkim :

Trupiniams :

  • 60 g miltų
  • 55 g rudojo cukraus
  • 1/4 arb. š. cinamono
  • 1/8 arb. š. druskos
  • 55 g sviesto ( supjaustyto nedideliais kubeliais )

Pyragui :

  • 250 g pjaustytų džiovintų datulių
  • 1 apelsino sulčių ir žievelės
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1 cinamono lazdelė
  • 110 g miltų
  • 55 g rupių kvietinių miltų ( whole wheat flour)
  • 55 g rudojo cukraus
  • 1 1 /2 arb. š. cinamono
  • 1 1/4 arb. š. sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 240 ml pasukų
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 60 ml medaus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 100 g įvairių dribsnių mišinio
  • 55 g paskrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų

Trupiniams : sumaišyti miltus, cukrų, prieskonius. Sudėti sviestą, suminkyti trupinius ir dėti į šaldytuvą.

Pyragui : Orkaitė - 180C.

Į puodą sudėti pjaustytas datules, nutarkuotą apelsino žievelę. Į matavimo indą išspausti apelsino sultis. Dapilti tiek vandens, kad kartu su sultimis siektų 360 ml ribą. Supilti viską ant datulių. Supilti citrinos sultis, medų, įmesti cinamono lazdelę. Kaitinti ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant, kol masė pradės virti. Virti ją kol datulės suminkštės ir masė taps panaši į džemą ( apie 15 min. ). Išimti cinamono lazdelę ir palikti masę ataušti. Norint pagreitinti procesą galite indą su datulių mase įstatyti į šalto vandens vonelę.

Sumaišyti miltus, rupius miltus, cukrų, cinamoną, sodą ir druską.

Į datulių masę supilti pasukas, aliejų, medų, vanilės ektraktą, įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti ir viską supilti į indą su miltų mišiniu. Mediniu šaukštu maišyti kol masė taps graži ir vienalytė. Įmaišyti dribsnius ir riešutus.

Visą tešlą supilti į riebalais pateptą formą, viršų apibarstyti ankščiau padarytais trupiniais ir kepti 45-50 min. 10 min. aušinti ant grotelių.

Šaltinis : bakingobsession.com

Rodyk draugams

Apie neįprastus, bet gerus derinius.

2009-08-13

Jau gal pradedate pastebėti, kad aš nesivarginu kiekvienam patiekalui daryti atskiro įrašo. Susidaro daug juodraščių. Aš labai netvarkingai viską sudedu į vieną. Tikiuosi, kad jums, skaitytojai, tai tikrai netrukdo )

Dažnai būna, kad per vieną dieną aš pagaminu keletą patiekalų, o tai keletas įrašų. O jei aš po 1-2 dienų vėl gaminu keletą patiekalų? Mane nuoširdžiai nervina tie susidarantys ‘juodraščių kamščiai’.

Pamačius šio migdolinio deserto nuotrauką, paskaičius sudėti ir t.t. neturėjau žalio supratimo kas išeis.

Pirma viskas kilo, kaip suflė. Ištraukus - susmego. Suflė valgo iš karto, čia pagal nurodymus reikėjo po kepimo laukti 4 valandas. Reiškia, tai ne suflė.

Nežinojau koks bus skonis, išvaizda ir ar iš viso tai bus valgoma.

Išėjo gerai. Skaniai. Tarsi drėgna migdolinė masė. O gal tai prilyginčiau pudingui. O gal drėgnam pyragui? Nežinau, bet žinau, kad man patiko. Netradicinių desertų megėjai turėtų susidomėti. Juk įdomu ką gausime jei kiaušinius maišysime su raudonaja arbata, pienu, medumi, mangais, maltais riešutais ir t.t.

  • 3 arb. š. raudonosios arbatos
  • 2 stiklinės pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 80 g cukraus
  • druskos
  • 80 g medaus
  • 1/2 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 1/2 stiklinės maltų migdolų
  • 1/2 smulkiai pjaustyto mango

Prikaistuvyje kaitinti pieną. Arbatą užpilti 1/2 stiklinės verdančio vandens ir palikti pritraukti.

Išplakti kiaušinius, baltymus, druską ir cukrų. Kai pradės putoti supilti pieną, nukoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps.

Į masę įmaišyti medų, apelsino žievelę, migdolus ir mangus.

Masę supilstyti į mažus indelius ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 50 min.

Patiekti praėjus 4 valandom.

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2005′

Toliau seka ‘Žaliosios salotos su melionu’. Manau daugeliui kiek nepriimtinas būtų melionų ir pomidorų padažo derinys. Šiose salotose tai sušvelninta, bet esmė lieka ta pati. tai nepriimtina, bet tikrai verta išbandyti.

Asmeniškai aš salotomis visai nenusivyliau ir mielai jomis dar ką nors pavaišinčiau.

  • 100 g gūžinių salotų
  • 150 g šviežių agurkų
  • 150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 200 g meliono

Užpilui :

  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. medaus
  • 4 valg. š. aliejaus
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • baltųjų pipirų

Salotas nuplauti, nusausinti. Agurkus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Žirnelius suberti į sietelį, perlieti drungnu vandeniu ir nuvarvinti. Melioną nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais.

Iš recepte nurodytų komponentų paruošti užpilą.

Salotas plonai supjaustyti, kartu su likusiais komponentais suberti į salotinę. Užpilu gardinti tik patiekus į stalą ( jis turi būti atskirame indelyje ).

Šaltinis : receptinės kortelės

Na, o dabar, visus besilaikančius dietos, nevalgančių šokolado, pyragų ir taip toliau, prašyčiau palikti šį puslapį.

 

 

Na o dabar, kai likom valgantys saldumynus papasakosiu jums trumpai apie tart’ą, kuris bet kokius bėgiojimus paverčia nieko vertais. Kai aš pamačiau šį tart’ą Greedy Gourmand puslapyje, kur ji apie jį pasakė taip ‘Oh My God - this tart is freakin’ divine!’ aš tuoj pat nusprendžiau jį įtraukti į artimiausius planus.

Trapios tešlos tart’as si nemažu pieniško šokolado ir ‘karamelinių’ riešutų mišiniu. Ant viršaus, nedidelis juodojo šokolado sluoksnis. Ar gali būti kas nors geriau tikriems šokolado megėjams.

Burnoje tirpstantis švelnaus skonio šokoladas. Tai skanėstas, kurį siūlau pasidaryti artimiausia proga. Dėl daugiau nei pusės kilogramo šokolado, ir pusės litro riebiausios grietinėlės nepergyvenkite ) Tikrai atsiras, kas padės jums visa tai suvalgyti. Kimbam? )

28 cm skersmens tart’ui

Tešlai :

  • 200 g miltų
  • 60 g cukraus pudros
  • 30 g nesaldžių kakavos miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai

Pieniško šokolado masei :

  • 150 g paskrudintų ir be odelės lazdyno riešutų
  • 175 g nerafinuoto cukraus? ( raw caster sugar, pati naudojau paprastą )
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 400 g pieniško šokolado

Juodojo šokolado masei :

  • 160 ml plakamosios grietinėlės
  • 40 ml pieno
  • 200 g juodojo šokolado

Tešlai sumaišyti miltus, cukrų ir kakavą. Sudėti sviestą ir maišyti kol bus trupiniai. Sudėti trynius, išmaišyti. Išversti ant lengvai pabarstyto miltais stalviršio ir suformuoti tešlą. Įvynioti į plėvelę ir valandai dėti į šaldytuvą.

Orkaitė - 180C. Iškočioti 3 mm storio apskritimą. Juo iškloti tart’o ( su išimamu dugnu ) formą. Uždėti ant viršaus folijos, priberti pupelių ir kepti 8-10 min. Foliją su pupelėm nuimti ir kepti dar 8-10 minučių.

Lazdyno riešutus paskleisti ant riebaluotos skardos. Cukrų ir 60 ml vandens kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Virti, kol cukrus taps tamsios karamelės spalvos. Viską supilti ant riešutų ir palikti ataušti. Smulkintuvu sumalti į trupinius.

Grietinėlę užvirinti, sudėti pienišką šokoladą ir maišyti iki gražios vienalytės masės. Sudėti 2/3 griliažo trupinių, išmaišyti ir supilti į tart’ą. Dėti į šaldytuvą sustingti ( apie 2 valandas ).

Likusią grietinėlę užvirinti, sudėti juodąjį šokoladą ir maišyti kol masė bus vienalytė. Supilti ant sustingusio pieniško šokolado. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti.

Pjaustyti karštu peiliu ir patiekti su likusiu griliažu.

Skanaus )

Šaltinis : http://www.gourmettraveller.com.au

Rodyk draugams

Gaminant populiariuosius

2009-08-05

Įžimybes gaminti visai smagu. Kalbu apie tuos patiekalus, kuriuos netgi wikipedijoje rasti galima )

Šį kartą jūsų dėmesiui britiškas pudingas. Kitaip eve’s pudding. Kiek suminkštėję obuoliai yra orkaitėje ‘troškinami’ kol ant viršaus esanti tešla iškepa. Skanu, tikrai skanu. Pats tešlos viršus, tai man iš viso gavosi traškus. O po traškiu viršumi - minkšti obuoliai. Be to, primena obuolių pyragą. O tai dar geriau su kokia didele stikline pieno ( - užsisvajoja - ). Ilgai galvojau ar ‘Eve’ reikš Ievą, ar išvakares. Pasirodo pudingas visgi pavadintas Ievos garbei. O pagrindinis ingredientas - obuolys, taip pat yra susijęs su mums visiems ( tikintiems ir ne ) puikiai žinoma istorija.

4 porcijos :

  • 500 g obuolių
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. vandens
  • 90  minkšto sviesto
  • 100 g cukraus + 2 valg. š. cukraus
  • 100 g miltų ( self - raising, o tai reiškia, kad dar reikės žiupsnelio druskos ir trupučio kepimo miltelių )
  • 2 kiaušiniai

Orkaitė - 180C.

Supjaustyti obuolius ir kartu su citrinos sultimis ir vandeniu ‘kaitinti/kepti/troškinti’ (maišant ) 5-6 minutes, kol obuoliai suminkštės. Įdėti 15 g sviesto, 2 valg. š. cukraus ir išmaišyti.

Obuolius sudėti į kepimo indą ( 900 ml talpos, 5 cm storio sluoksniu. Galvoju, ar tikrai tai yra taip svarbu? ) ir palikti aušti kol padarysite tešlą.

Likusį sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Atskirame inde išplakti kiaušinius. Pakaitomis su miltais kiaušinius sudėti į sviesto masę. Gerai išmaišyti tešlą. Ją paskirstyti ant obuolių ir pašauti į orkaitę. Kepti 30-34 min.

Priedui galite naudoti įvairius kremus, plaktą grietinėlę ar vanilinius ledus.

Šaltinis : www.waitrose.com

Rodyk draugams

Bananų duona su avietėmis.

2009-07-28

Jeigu ją pamėgo jau daugelis, pamėgau aš, tai greičiausiai pamėgsite ir jūs.

O gal šis greitai ir lengvai paruošiamas kepinys netgi taps vienu iš jūsų favoritų?

Bet kokiu atveju, bent jau vieną kartą jį iškepti tikrai verta )

Bananų duona su avietėmis skamba įdomiau, negu bananų pyragas su avietėmis. Na, bent jau man )

Duona gaunasi nesausa, švelnaus bananų skonio su saldžiai rūgštelėjusiom avietėm. Tikrai geras derinys, kuris taip pat ir kramtosi labai lengvai )

  • 150 g minkšto sviesto
  • stiklinė rudojo cukraus
  • 2 lengvai išplakti kiaušiniai
  • 2 sutrinti bananai (jums reikėtų stiklinės bananų tyrės. Pati sutryniau 3 nedidelius bananus )
  • 280 g miltų ( self - raising. Atitinkamomis proporcijomis sumaišyti miltai su kepimo milteliais ir druska )
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1/2 stiklinės šaldytų/šviežių aviečių ( ėmiau stiklinę )

Orkaitė - 180C.

Ištrinti sviestą su cukrumi iki purumo. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti bananų tyrę, miltų mišinį su kepimo milteliais ir supilti pieną. Viską maišyti iki gražios vienalytės masės. Atsargiai įmaišyti avietes.

Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą pailgą kekso formą ir kepti 45-50 min. 10 min. aušinti formoje, po to išimti ir galutinai ataušinti.

Šaltinis : taste.com.au

Rodyk draugams