BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Paukštiena’ kategorija

Pietūs : vištiena su daržovėmis

2009-09-09

Taip aš ir nesupratau, ar čia reikėjo krūtinėlių, ar filė.

  • 1 česnako skiltelė
  • 2 morkos
  • 2 cukinijos
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 4 vištienos krūtinėlės ( po 120 g )
  • druskos, pipirų
  • 200 g grietinėlės
  • 1/2 arb. š. prieskoninių Provanso žolelių
  • 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 2 valg. š. tarkuoto parmezano

Česnako skiltelę nulupti ir smulkiai sukapoti. Nuskusti, nuplauti ir šiaudeliais supjaustyti morkas. Nuplautas cukinijas supjaustyti šiaudeliais.

Nuplautą ir nusausintą mėsą iš abiejų pusių įtrinti druska ir pipirais. Gerai įkaitintame aliejuje mėsą kepti 10 min. ir abiejų pusių. Apkeptą vištieną išimti iš keptuvės.

Į keptuvę suberti česnaką ir apkepti ant kaitrios ugnies. Suberti supjaustytas daržoves ir kepti 5 min.

Sumaišyti grietinėlę su Provanso žolelėmis, paprikos milteliais. Pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti. Mišinį supilti ant daržovių ir užvirinti.

Vištienos gabaliukus sudėti atgal į keptuvę ir ant silpnos ugnies troškinti kartu su daržovėmis apie 5 min. Paruoštą patiekalą apibarstyti tarkuotu parmezanu ir patiekti.

Šaltinis : ‘Greitai, lengvai, skaniai’ receptinės kortelės

Rodyk draugams

Kalakutiena su ananasais.

2009-06-21

Ananasai praskaidrina bet kokį patiekalą. Tiek saldų, tiek paprastą pietų.

Šį kartą kalakutiena su ananasais neva rytietiškai.

  • 500 g kalakutienos krūtinėlės filė
  • graikinio riešuto dydžio imbiero šaknis
  • 1 valg. š. su kaupu bulvių krakmolo
  • 2 valg. š. sojos padažo
  • 2 valg. š. sauso chereso
  • 1/2 arb. š. cukraus, druskos
  • 3 svogūnų galvutės su laiškais
  • nedidelis ananasas ( aš naudojau skardinę konservuotų)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 stiklinės kalakutienos sultinio
  • šiek tiek baltojo vyno acto
  • ryžių ( kaip garnyro)

Kalakutieną supjaustyti gabaliukais. Imbiero šaknį nulupti, sutarkuoti. Sumaišyti su bulvių krakmolu, sojos padažu, cheresu, cukrumi ir druska. Į marinatą sudėti kalakutieną, išmaišyti ir palikti 1 valandai.

Dalį svogūnų laiškų susmulkinti, galvutes padalinti į 4 dalis. Ananasą ( jei šviežias ) nulupkite, ir minkštimą supjaustykite ( jei naudojate konservuotus, tai tiesiog nupilkite skystį).

Įkaitinkite aliejų. Ant kaitrios ugnies trumpai apkepkite svogūnus ir ananasus. Išgriebkite. Sudėkite kalakutieną, gerai apkepkite. Sudėkite svogūnus, ananasus, supilkite sultinį ir troškinkite 15 min.

Patiekite su ryžiais ( ryžius pirma nuskalaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 12 min. Beje, kinai ryžių nesūdo, kad jie neprarastų savo tikro skonio). Taigi, patiekite su ryžiais ir likusiais smulkintais svogūnų laiškais. Lengvai apšlakstykite baltojo vyno actu.

Šaltinis : receptinės kortelės ’skaniai, greitai, lengvai’

Rodyk draugams

Daržovių troškinys.

2009-06-05

Vos aštrokas ir visai ne įmantrus ( išskyrus tai, kad su migdolais ) daržovių troškinys su vištiena.

Troškinyje pakankamai stipriai jaučiami salierai, todėl siūlau darytis tik tuo atveju jei mėgstate juos ir nesišalinate kiek aštresnio maisto. Taip pat troškinį galite patiekti su biriai virtis ryžiais ar bulvių koše.

  • 1 arb. š. maltų aitriųjų paprikų
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 350 g vištų krūtinėlių
  • 200 g saliero
  • žalia saldžioji paprika
  • 3-4 nedideli pomidorai
  • nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 valg. š. sviesto
  • 100 g nuluptų migdolų
  • 2 stiklinės daržovių nuoviro
  • druskos, pipirų

Paprikas, pipirus ir 1 valg. š. aliejaus išmaišyti. Sudėti pjaustytą vištieną, išmaišyti ir palikti kelioms valandoms. Vištieną iškepti įkaitintame aliejuje.

Salierą, paprikas, svogūnus ir česnakus susmulkinti. Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu, nulupti ir supjaustyti. Troškintuve išlydyti sviestą, sudėti visas daržoves, suberti migdolus, užpilti keliais šaukštais nuoviro ir toškinti kol vanduo išgaruos ir daržovės suminkštės. Sudėti vištieną, supilti likusį nuovirą, pagardinti druska ir pipirais ir troškinti dar 15-20 min. kol vanduo išgaruos. 

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2005′

Rodyk draugams

Sumuštiniai su išimtimis.

2009-06-02

Nesu didelė sumuštnių propoguotoja. Juos jei ir valgau, tai tik tada kai tikrai stipriai situacija prispiria. Taigi, beabejo pirmybę teikiu kiek sveikesniam maistui.

Bet, yra tokių sumuštinių, nuo kurių sunku atsisakyti, ir bent jau retkarčiais tai tikrai mėgaujiesi jais į valias. Visai neseniai atradau karštus sumuštinius su varškės sūriu, dabar - su omletu. Iš tikro, tai kodėl šiems sumuštiniams netgi neprilipžius ‘Sveiko maisto’ etiketės. Duona - grūdėta ( netgi 5 grūdų ), kiaušiniai - sveika, pomidoras - irgi. Virta ( mano atveju netgi garuose ) vištienos filė - irgi. O visai tai sumaišius gauname netgi labai sveiką, ir netgi labai skanų maistą.

  • 20 grūdėtos duonos trikampių
  • 6 kiaušiniai
  • pomidoras
  • virta vištienos krūtinėle
  • 1 valg. š. sviesto
  • saulėgrąžų
  • svogūnų laiškų
  • petražolių
  • druskos, pipirų

Duoną lengvai paskrudiname orkaitėje. Pomidoras ir vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais. Kiaušinius išplakame su 3 valg. š. vandens. Svieste iš kiaušinių, pomidoro ir vištienos iškepame omletą. Pravėsiname. Įmaišome saulėgrąžas, svogūnų laiškus ir petražoles. Pagardiname druska ir pipirais. Masę sudedame ant 10 riekelių ir uždengiame kitomis 10. Penkiom minutėm pašaunam paskrudinti į orkaitę. Skanu valgyti ir šiltus ir šaltus.

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2004′

Rodyk draugams

Kitokia paprasta mėsa.

2009-04-27

Galima dviračio neišradinėti ir nusipirktus paukštieną nieko ypatingo su ja nedaryti. Pasirenkam gerą marinatą ir štai jau valgom ‘kietą’ vos ne kepsnį.

Šie du marinatai buvo publikuojami vėlgi ‘Virtuvės palaptys’. Siūloma nusipirkti mažą viščiuką, jį pamarinuoti ir po to ant kepsninės, prispaudus folija apvyniota plyta kepti, kol jo odelė pasidarys traški. Argi neskamba viliojančiai, ypatingai tada, kai tu nevalgai odelės? ;D

Kadangi kepsninei kiek ankstoka, tai aš išbandžiau marinatus su papraščiausiomis vištienos filė. Vieną kartą kepiau orkaitėje ant plytelių, kitą kartą - tiesiog keptuvėje, kadangi atėjau alkana, ir tikrai neturėjau nei kantrybės, nei noro laukti kol orkaitė įkais ir dar kokias 20 - 30 min keps vištieną. Nei vienu marinatu nenusivyliau, todėl skubu pateikti juos ir jums

Apelsinų sulčių ir čiobrelių marinatas

  • 1/2 stiklinės apelsinų sulčių
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. kapotų česnakų
  • 1 1/2 arb. š. džiovintų čiobrelių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. pipirų

Atiduodu duoklę šiam receptui už tai, jog be galo mėgstu čiobrelius. O pamėgau kažkada seniai, kai dariau spagečius su daržoviu troškiniu ir čiobreliais. Dar ir dabar užuosdama juos prisimenu šį patiekalą.

Na ir citrinos sulčių ir rozmarinų marinatas :

  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 arb. š. kapotų česnakų
  • 2 arb. š. šviežių/džiovintų rozmarinų
  • 1 1/2 arb. š. džviovintų bazilikų
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. druskos

Tiek šiam kartui )

See you ;)

Šaltinis : Virtuvės paslaptys

Rodyk draugams

Troškinys

2009-04-11

Atėjo laikas pačiam skaniausiam ( mano kada ragautam ) vištienos troškiniui.
Galite juoktis, nesijuokti,  bet tai buvo pirmas kartas kai aš ragavau avokadą. Anksčiau kažkaip tiesiog progos nepasitaikydavo.
Ir kas galėjo pagalvoti, kad avokadą reikia nulupti prieš jį troškinant. Mat nuolatos matydama jį salotose su odele ir pati jį tokį pat palikau.
Tikiuosi, kad kiti bus išmintingesni ;D

  • 300 g vištienos filė
  • Raudonoji paprika
  • svogūnas
  • avokadas
  • citrinos sulčių
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 1/2 stiklinęs vištienos sultinio
  • 50 g sojų padažo
  • 1 valg. š. vynuogių acto
  • 1 arb. š. cukraus
  • ryšulėlis petražolių ( aš mieliau pasirinkau svogūno laiškus)
  • skiltelė česnako
  • 300 g laukinių ryžių
  • 600 ml vandens ( čia ryžių virimui, bet pati viriau pagal nurodymus ant pakuotės)
  1. Vištieną ir papriką supjaustyti šiaudeliais, svogūną - griežinėliais.
  2. Avokadą nulupti, supjaustyti kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
  3. Įkaitintame aliejuje apkepinti vištieną. Sudėti svogūną, papriką, supilti sultinį ir troškinti, kol sultinys išgaruos.
  4. Supilti sojų padažą, actą ir cukrų.
  5. Sudėti avokadą, petražoles, išspaustą česnaką ir dar kelias minutes pakaitinti.
  6. Išvirti ryžius.
  7. Ant ryžių sudėti vištienos troškinį ir dar pakaitinti.
  8. Patiekti.

Labai labai jums skanaus )
Šaltinis : Velykų valgiai 2005

Rodyk draugams

Ryžiai : kinų stilius.

2009-01-17


Aš tikrai noriu išmokti virti ryžius biriai. Kiek girdėjau, tokie yra basmati ryžiai, o negi paprastų negalima išvirti biriai? Mmm? Na žmonės, pasisakykit ;)
Labai sknus, greitas ir lengvas patiekalas, be to pakankamai tradiciškas, taigi jeigu nenori stipriai vargintis gamindami pietus, pats laikas išbandyti būtent šį patiekalą kurį aš vėl atkapsčiau tarp receptinių korteližų ( che, che ;))
4 porcijom :

  • 200 g ryžių, druskos
  • 400 g vištienos filė
  • 6 valg. š. sojų padažo
  • 250 g pievagrybių
  • 1 saldžioji paprika
  • 1/2 ryšelio svogūnų laiškų
  • 1 valg. š. tarkuoto imbiero
  • 6 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 valg. š. sauso chereso
  • druskos, pipirų

 
Ryžius biriai išvirti pasūdytame vandenyje.
Vištieną nuplauti, supjaustyti plonomis juostelėmis. Apšlakstyti sojų padažu ir dėti į šaldytuvą.
Supjaustyti svogūnų laiškus, pievagrybius - griežinėliais, papriką - stambokais gabaliukais.
Įkaitinti keptuvėje 3 valg. š. aliejaus ir 5 min. pakepinti nuvarvintą vištieną. Sudėti į dubenėlį ir laikyti šiltai.
Supilti likusį aliejų, sudėti daržoves ir kepinti 3 min. Supilti sojų padažo marinatą, cheresą ir sudėti imbierą. Viską gerai išmaišyti.
Mėsą sumaišyti su ryžiais ir daržovėm. Pagardinti pipirais ir druska pagal skonį. Patiekalą šiek tiek pakainti ir galima skanauti ;)
Taigi, mielieji, skanaus ;))

Rodyk draugams

Vištiena su daržovėm, jogurtu ir riešutais

2009-01-11

Turbūt ne aš viena esu girdėjus, jog daržovės pietų lėkštėje turi užimti pusę. Taip turiu pripažinti pas mane būna retai, bet šiandien buvo. Aš savimi labai didžiuojuosi ;D man tikrai nepakenktų pereiti prie kiek sveikesnės mitybos. Daugiau daržovių ir mažiau šokolado, kol dar ne vėlu.
Taigi, mano skanūs, išvaizdūs ir sveiki pietūs :

  • 4 vištų krūtinėlės
  • žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 valg. š. kario
  • 2 valg. š. sviesto
  • 8 pievagrybiai
  • 200 ml vištienos sultinio
  • 1/2 stiklinės razinų
  • daržovių : morkų, paprikų, šparaginių pupelių, brokolių ir t.t.
  • 300 ml natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. skaldytų migdolų ( pas mane buvo lazdyno riešutai)

Krūtinėlės nuplauti, apvolioti druskos, miltų ir kario mišinyje ir kepti svieste po 5-6 min. iš kekvienos pusės. Išimti.
Toje pačioje keptuvėje pakepinti pievagrybius. Taip pat išimti.
Puode paruošti vištienos sultinį, suberti nuplautas razinas, sudėti daržoves. Užvirinti ir 3 min. patroškinti. Sudėti krūtinėles, pievagrybius ir dar 5 min. patroškinti. Išdėlioti į lėkštes.
Jogurtą išplakti, užpilti ant vištienos ir apibarstyti riešutais.

Skanių ir sveikų pietų ;)
Šaltinis: ir vėl ‘Velykų valgiai’

Rodyk draugams

Aštri vištiena su paprikom.

2009-01-10

Nauji metai, mano kiek kitoks požiūris į maistą. Tam, kad netektų persivardinti į konditerinį blogą nusprendžiau pradėti gaminti ir ‘kitokį’ maistą. Taigi, vardan figūros truputį rečiau kepsiu pyragus. Bent jau pasistengsiu.
Mano pastangos prasideda šiandiena. Kepiau aštrią vištieną tešloje. Eilinį kartą priklauso viskas nuo skonio. Jei mėgstate aštriai tai pirmyn ( nors stebuklingo ar atominio aštrumo nesitikėkite).
Aštrokas maistas man visada labai malonus buvo ( sakau, aštrokas, o ne aštrus). Ypatingai kai jis dar karštas :) Maloniai šildo ….tarkim skrandį.
Apibendrinus, mano įspūdis apie patiekalą teigiamas, netgi labai teigiamas. Vištieną iš viso išėjo tokia, kokios jau seniai valgius nebuvau. Taigi, su dideliu noru visas šio patiekalo sakykim ‘paslaptis’ atskleidžiu ir jums.

Taigi:
3 arb. š. kvietinių miltų
1 1/2 arb. š. česnakų miltelių
2 arb. š. maltų raudonųjų pipirų
1 1/2 arb. š. malto imbiero
žiupsnelis druskos
kiaušinis
aliejaus
500 g vištienos filė
saldžioji paprika
stiklinė natūralaus jogurto
1 arb. š. aštriųjų prieskonių mišinio
2 arb. š. citrinos sulčių
2 arb. š. sojų padažo
šviežių melisų lapelių ( kurių aš nenusipirkau, ir kurių jūs nematote nuotraukoje :))

Sumaišyti miltus, česnakų miltelius, raudonuosius pipirus, imbierą ir druską, įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.
Vištieną supjaustyti smulkiai gabalėliais, sudėti į mšinį ir palitki 4 valandom ( šaldytuve).
Įkaitintame aliejuje vištieną ir tešlą kepinti kol apskrus.
Papriką supjaustyti plonais šiaudeliais. Pakepinti kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Supilti jogurtą, suberti aštriuosius prieskonius, pasūdyti ir išmaišyti.
Į padažą sudęti vištieną, kaitinti 4-5 min. Supilti citrinos sultis ir išmaišyti.
Pagardinti sojų padažu ir papuošti melisų lapeliais.

Šaltinis : Velykų valgiai ( visai ne į temą ) :)

Rodyk draugams

Ne konditerija: kalakutiena.

2008-12-20

Na va, galų gale ne konditerinis įrašas.

  • 500 g kalakutienos filė
  • kiaušinis
  • 1 valg. š. majonezo
  • 1 valg. š. krakmolo
  • didelė skiltelė česnako
  • 1/2 arb. š. kario

Pagardams:

  • Makaronų
  • 200 g brokolių
  • konservuotų persikų
  • 1/2 aitriosios paprikos ankšties
  • petražoliū lapelių
  • 1.Kalakutieną supjaustyti gabalėliais ir šiek tiek pamušti.
  • 2.Kiaušinį išplakti, sudėti majonezą, krakmolą, išspausti česnaką, įdėti kario ir viską gerai išsukti.
  • 3.Mišinyje apvolioti kalakutieną ir kepti aliejuje iš abiejų pusių kol suminkštės.
  • 4.Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje. Dar karštus sumaišyti su garuose virtais brokoliais ir smulkintais konservuotais persikais. Įmaišyti dalį susmulkintos ir aliejuje pakepintos aitriosios paprikos.
  • 5.Kepsnelius patiekti su brokolių ir makaronų pagardais. Pabarstyti petražolių lapeliais ( kuriais aš nebarsčiau).

Gero apetito ;)

Rodyk draugams