BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Kiti pagrindiniai patiekalai’ kategorija

Nesveiko maisto (ne)šalininkai.

2009-09-13

Pirma cheesecake, o po to jau seka ir perlenkta pica.

Aš pasitaisysiu ( turiu omeny valgymo įpročius ).

Tešlą dariau tradicinę : iš miltų, mielių ir vandens. Ją pakildiname, paruošiame įdarą, iškočiojame apvalius ( labai plonus ) papločius, sudedame įdarą, perlenkiame ir sulanktome kraštus. Dariau tuo pačiu principu kaip ir empanadas.

Taigi įdarui ( maždaug 4 picom )

  • mažas svogūnas
  • 1/2 saldžios raudonosios paprikos
  • 5 pievagrybiai
  • 1 valg. š. sviesto
  • druskos, pipirų
  • po 50 g fetos, mocarelos ir rikotos
  • 2 valg. š. tarkuoto parmezano
  • 50 g rūkytos dešros
  • po žiupsnelį rozmarinų, raudonėlių
  • 2 valg. š. kapotų bazilikų lapelių
  • 1 valg. š. kapotų petražolių lapelių

Svogūną supjaustome žiedais, papriką - šiaudeliais. Svieste apkepiname supjaustytus pievagrybius, pagardiname druska ir pipirais.

Fetą, mocarelą ir rikotą susmulkinti. Dešrą supjaustyti griežinėliais.

Sudėti likusius produktus, viską išmaišyti. Įdaro uždėti ant vienos tešlos pusės, užlenkti kita. Kraštus gražiai užlankstyti ir kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

Šaltinis : ‘Virtuvės paslaptys’

Rodyk draugams

Empanados.

2009-08-02

Į pabaigą jau eina empanadų laikas. Todėl štai ir manosios , t.y. manoji )

Visi norintys receptą galite rasti kepėjuose be stabdžių . Jokių improvizacijų, viskas tiksliai pagal receptą )

Empanadas dariau su 2 rūšių įdaru : pievagrybių ir daržovių ( kurį matote nuotraukoje ).

Nežinau kaip iš tikro turi atrodyti didelės empandos. Maniškės nebuvo mažos, bet man pavyko vietoj 12 padaryti tiktai 6. Ar tai reiškia, kad jos buvo didelės x2? )

Taigi, vegetariški įdarai :

Pievagrybių įdaras ( dariau iš pusės porcijos ) :

  • 500 g pievagrybių
  • 200 g špinatų ( jų nenaudojau )
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. aliejaus
  • tarkuoto muskato
  • druskos

Griežinėliais supjaustytus pievagrybius pakepti įkaitintame aliejuje. Sudėti sugrūstus česnakus, pagardinti prieskoniais. Sudėti smulkintus špinatus, išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.

Daržovių įdaras ( irgi dariau iš pusės ) :

  • stiklinė ryžių
  • svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 valg. š. sviesto
  • 2 stiklinės daržovių sultinio
  • ciberžolių
  • kmynų
  • cinamono
  • druskos
  • pipirų

Morkas supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūną susmulkinti. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepti svogūną, sudėti morkas ir dar 5 min. pakepti. Suberti ryžius, prieskonius, sultinį ir virti kol ryžiais suminkštės ( 10-15 min.)

Šaltinis : Kepejai be stabdžių ; Greiti valgiai

Lauksim naujo iššūkio )

Rodyk draugams

Vyšnių ir varškės apkepas

2009-07-17

Varškė atsiranda tiesiog iš niekur. O kadangi aš negaliu pakęsti, jog mano šaldytuve kas nors pradėtų gesti ( gal todėl kažką gaminant man nuolatos ko nors trūksta ), tai tenka galvoti, t.y. knistis po receptus ir ieškoti, ką gi čia dar naujo išbandžius.

Gera žinia ta, kad aš atradau ką galima išmėginti…be to, tai puikiai dar tiko ‘52 skanių savaičių’ temai.

Bloga žinia ta, kad greitai ( o tai po kokių 3-4 patiekalų ) iš varškės liks tik kepti pyragus. O man taip gerai gyvenasi be pyragų, duonos, bandelių ir t.t.

Varškės ir vyšnių apkepas

  • 500 g vyšnių ( kauliukus išimkite )
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 1 valg. š. sviesto
  • 100 g maltų migdolų
  • 1 valg. š. miltų
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 4 kiaušiniai
  • 3 baltymai
  • 175 g cukraus
  • 500 g varškės
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • kakavos miltelių

Vyšnias suberiame į riebalais pateptą formą ir apibarstome cukraus pudra.

Migdolus sumaišome su miltais ir kepimo milteliais.

Kiaušinius išplakame su 75 g cukraus, citrinos sultimis. Sudedame varškę. Atsargiai sumaišome su miltų mišiniu. Visą masę sudedame ant vyšnių ir pašauname į iki 200C įkaitintą orkaitę.

Baltymus su likusiu cukrumi išplakame iki standžių putų.

Po 30 min. kepimo išimame apkepą, aptepame jo viršų baltymais ir dar pašauname 5 min. Išėmus apibarstome kakava ir valgome.

Šaltinis : receptinės kortelės

Rodyk draugams

Aplodismentai veršienai.

2009-07-10

Veršiena pirmą kartą mano blog’e.

Ir…ne bet kokia veršiena, o veršiena troškinta aluje.

  • 1,25 kg veršienos kumpio
  • druskos, pipirų
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 6 nedidelės morkos
  • 2 saliero stiebai
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 450 ml jautienos sultinio
  • 150 ml tamsaus alaus
  • 2 laurų lapeliai

Mėsą nuplauti, supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska, pipirais ir palikti 30 min.

Svogūnus nulupti ir perpjauti į keturias dalis. Česnako skilteles nulupti ir sukapoti. Morkas nuskusti ir supjaustyti su saliero stiebais.

Veršieną iš abiejų pusių apkepinti įkaitintame aliejuje ir perdėti į kepimo indą. Aliejuje apkepinti daržoves ir sudėti šalia mėsos. Užpilti jautienos sultiniu, alumi, sudėti laurų lapelius. Jei reikia pasūdyti ir pabarstyti pipirais.

Kepimo indą uždengti ir troškinti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 2 val. Retkarčiai ištraukti ir apšlakstyti susidariusiomis sultimis.

Patiekti su bulvėmis ir daržovėmis.

Šaltinis : ‘Velykų valgiai 2006′

Rodyk draugams

Žaviosios tortilijos.

2009-07-05

Tortilijos. Įdomus dalykas. Šį kartą trumpai pakalbėsiu ( t.y. parašysiu ) apie tai, ką aš su jomis veikiau.

Pirmą kartą tortilijas pamėginau darant….taip, beabejo - taco. Bet pasirodo, kad su jomis ir šiaip nemažai dar ką nuveiksi. Netgi desertines saldžias tortilijas galima suveikti, kurios netgi turi didelį pasisekimą.

Taigi pradedam.

Visų pirma tai padariau tortilijų užkandėlę, kurią kažkada mačiau kaip Oliveris gamino savo laidoje. Įdarą galite sugalvoti patys, naudoti mėgstamus produktus. Aš naudojau tokius :

  • paprika
  • sūris
  • kalendra
  • krapai

Papriką supjaustome, sūrį sutarkuojame. Visus produktus sumaišome.

Į įkaitintą tefloninę keptuvę ( be riebalų ) įdedame vieną tortiliją. Ant jos sukrečiame didelę saują įdaro ir uždengiame kita tortilija. Kurį laiką paskrudiname, po to apverčiame, paskrudiname kitą pusę. Išėmus vertikaliai ir horizontaliai perpjauname į keturias dalis. ( Kol jūsų tortilijos paskrus, pasidarys traškios, tai sūris per vidurį išsilydys ).

Toliau gaminome pačius paprasčiausius taco. Recepto netgi neskelbsiu, jų ir taip visur pilna ) Galų gale, taco receptas yra netgi ant tortilijų pakuotės.

Na ir galų gale, jau jus suintrigavus turiu papasakoti ir apie desertines tortilijas. Tortilijos su vaisių ir baltojo šokolado įdaru.

  • 4 tortilijos
  • 400 g įvairių vaisių ir uogų
  • 200 g tarkuoto baltojo/pieninio šokolado
  • vanilinio cukraus
  • vanilinių ledų

Vaisius supjaustome.

Tortilijas apibarstome vaniliniu cukrumi, sudedame vaisius ir apibarstome šokoladu. Apkepti kepsninėje, grilyje kol šokoladas išsilydys ( aš pasinaudojau tokia sena vafline ). Kaip sako, sena, gera vaflinė ). Patiekti su vaniliniais ledais.

Rodyk draugams

Garfield’ai, ateik čia.

2009-06-15

Lazanija. Vos ne nuodėmingai skambantis pavadinimas.

Iš karto išnyra Garfield’o paveikslas. Tik…šį kartą kiek kitokia lazanija. Su varške ir pomidorų padažu.

  • 200 g migdolų drožlių
  • 200 g lakštinių makaronų
  • 800 g varškės
  • ryšulėlis petražolių
  • 1 arb. š. smulkintų kmynų
  • 1 arb. š. smulkintų bazilikų
  • druskos, pipirų
  • 170 g mocarelos
  • 100 g sviesto
  • 2 svogūnai
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 baklažanai
  • 800 g pirktinio pomidorų padažo
  • druskos, pipirų

Migdolų drožles 8 min. skrudinti iki 180C įkaitintoje orkaitėje ( atidžiai stebėkite, mat skrudinti gali tekti ir trumpiau )

Varškę ištrinti su petražolėm, kmynais, bazilikais. Įberti druskos, pipirų.

Svieste apkepti smulkintus svogūnus ir česnaką. Sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus baklažanus ir kepti 10 min. Supilti pomidorų padažą, įberti druskos ir pipirų ir troškinti 10 min.

Į formą dėti makaronų lakštą, uždėti pomidorų tyrės, varškės. Užberti migdolų, pomidorų tyrės ir vėl uždėti makaronų lakštą. Užtepti varškės, sudėti riekelėmis pjaustytą mocarelą ir vėl užberti riešutų ir t.t.

Ant viršutinio lakšto uždėti mocarelos, apibarstyti migdolais ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min. ( Asmeniškai aš mocarelą dėjau likus 10 min. iki kepimo pabaigos. Taip pat tada sudėjau ir migdolus, mat bijojau, kad per tiek laiko jie sudegs. Mano lazanijos viršus gerokai susiraitė, taigi išvada, kad ją reikia dar kažkuom užpilti.)

Šaltinis : ‘Virtuvės paslaptys’

Rodyk draugams

Va, kaip viskas apsisuka 180 laipsnių kampu.

2009-06-09

Turbūt simpatija pievagrybiams atsirado nuo picų. Visada valgydavau picas kur yra pievagrybių. Simpatija ryžiams. Nežinau. Nors kiek prisimenu, tai nebuvo laiko, kad man jie nors kiek kliūtų. Dabar, ryžiai su pievagrybiais. Pirmiausia, supjausčius pievagrybius ir matydama koks jų ( nesusitraukusių ) dydis, o ant viršaus užbėrus nevirtų ryžių, galvojau, kad bus pievagrybiai su ryžiais, kai pievagrybiai pradėjo mažėti, o ryžiai brinkti, patiekalas tapo kaip ir recepte - ryžiai su pievagrybiais.

Va, kaip viskas apsisuka 180 laipsnių kampu.

  • 500 g pievagrybių
  • 300 g pailgagrūdžių ryžių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • 1/2 arb. š. citrinos žievelės
  • 1 arb. š. druskos
  • baltųjų pipirų
  • 4 valg. š. tarkuoto sūrio ( recepte nurodytas ‘Ementalis’)
  • 2 valg. š. petražolių

Pievagrybius supjaustyti ir apkepinti svieste. Suberti ryžius, citrinos žieveles, prieskonius ir apšlakstyti citrinos sultimis. Viską užpilti 4 puodeliais vandens ir užvirinti. Virti ( troškinti ) 20-25 min., kol ryžiai išvirs ( žodžiu, sugers visą drėgmę). Nuėmus nuo ugnies įmaišyti sūrį ir petražoles.

Šaltinis : ‘Virtuvės džiaugsmai’

Rodyk draugams

Daržovių troškinys.

2009-06-05

Vos aštrokas ir visai ne įmantrus ( išskyrus tai, kad su migdolais ) daržovių troškinys su vištiena.

Troškinyje pakankamai stipriai jaučiami salierai, todėl siūlau darytis tik tuo atveju jei mėgstate juos ir nesišalinate kiek aštresnio maisto. Taip pat troškinį galite patiekti su biriai virtis ryžiais ar bulvių koše.

  • 1 arb. š. maltų aitriųjų paprikų
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 350 g vištų krūtinėlių
  • 200 g saliero
  • žalia saldžioji paprika
  • 3-4 nedideli pomidorai
  • nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 valg. š. sviesto
  • 100 g nuluptų migdolų
  • 2 stiklinės daržovių nuoviro
  • druskos, pipirų

Paprikas, pipirus ir 1 valg. š. aliejaus išmaišyti. Sudėti pjaustytą vištieną, išmaišyti ir palikti kelioms valandoms. Vištieną iškepti įkaitintame aliejuje.

Salierą, paprikas, svogūnus ir česnakus susmulkinti. Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu, nulupti ir supjaustyti. Troškintuve išlydyti sviestą, sudėti visas daržoves, suberti migdolus, užpilti keliais šaukštais nuoviro ir toškinti kol vanduo išgaruos ir daržovės suminkštės. Sudėti vištieną, supilti likusį nuovirą, pagardinti druska ir pipirais ir troškinti dar 15-20 min. kol vanduo išgaruos. 

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2005′

Rodyk draugams

Tai kas skanu : ryžiai su pomidorais.

2009-05-22

Noriu vegetarų demėsio.

  • 200 g ilgagrūdžių ryžių
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 svogūnai
  • nedidelis poras
  • 1/8 l daržovių sultinio
  • 4 mėsingi pomidorai
  • nedidelė skardinė pomidorų tyrės
  • druskos
  • čili pipirų ir saldžiosios paprikos miltelių

Ryžius išvirti 2 l sūdyto vandens ant didelės ugnies. Nukošti ir perlieti šaltu vandenius.

 Aliejuje apkepti smulkintą česnaką ir svogūną. Sudėti porą, pomidorų padažą. Išmaišyti. Supilti sultinį, nuluptus ir pjaustytus pomidorus. Sudėti ryžius. Viską gerai išmaišyti ir dar kokias 10-15 min. pakaitinti ant nestiprios ugnies.

Šaltinis : spėju, kad ‘Virtuvės džiaugsmai’

Rodyk draugams

Greiti ryžiai

2009-03-03

Paprasta, greita, skanu. Galbūt kiek neįdomu, nespalvota, bet tai jau palieku jūsų fantazijai ir improvizacijoms )
Nes kartais kai ateini, reikia kažką pasidaryti labai greitai, nes nėra laiko nei jums, nei jūsų skrandžiui…o kadangi aš laaabai mėgstu ryžius tai mano išsigelbėjimas kartais būna toks.

Ryžiai apkepti su kiaušiniu. Sveika, maistinga, greita ir skanu ( kaip jau ir minėjau). Paįvairinti spalvų gamai, ir skoniui beabejo galite įpjaustyti paprikos, keptos mėsos, grybų, krevečių, žirnelių. Netgi ir tų pačių kapotų žemės riešutų.
Taigi greitai jums rašau kas sudaro pagrindinį receptą.

  • 2 stiklinės virtų ryžių
  • svogūnas
  • česnako skiltelė
  • 2 kiaušiniai
  • pipirai
  • 1 valg. š.sojų padažo
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejus

O viskas daroma laaabai netgi paprastai:

  1. Aliejų įkaitinkite ir jame apkepinti svogūnus ( pagal norą beabejo ir kitas daržoves) ir česnakus. Sudėkite ryžius ir trumpai apkepkite.
  2. Kiaušinius išplakite su trupučiu pipirų ir sojos padažu. Užpilkite ant ryžių ir vėlgi trumpai pakepkite.
  3. O šiame etape prisidėję mėgstamų priedų jau galite skanauti.

Šaltinis : esmė paimta iš čia

Rodyk draugams