BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Desertai’ kategorija

Pusryčiai su spanguolėmis.

2009-09-22

Kažkada Forellės blog’e buvau radus obuolių ir spanguolių traškėsį. Išsisaugojau, manydama jog būtinai jį išbandysiu.

  • 110 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 puodelis avižinių dribsnių
  • 1 puodelis rudojo cukraus
  • 1/2 puodelių rupių kvietinių miltų
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1/2 puodelio smulkintų lazdyno riešutų
  • 8 vidutiniai obuoliai
  • puodelis spanguolių
  • 4-6 valg. š. cukraus

Iš avižinių dribsnių, rudojo cukraus, kvietinių miltus, cinamono, riešutų ir sviesto suminkyti trupinius.

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti. Sumaišyti su spanguolėmis ir cukrumi.

Obuolius sudėti į indelius, apibarstyti trupiniais ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. ( jei indas vienas - 40 minučių )

Šaltinis : Forellės blog’as

Rodyk draugams

Šokoladiniai ledai.

2009-09-19

O kaip dėl ledų?

Nesugebu atsisakyti McDonald’o ledams. Vakar valgiau McFlurry su ‘Lion’. Nieko, bet McSundae tai…tai… ) mėgiamas dalykas turbūt nuo vaikystės.

Bet aš nei apie McFlurry nei apie McSundae nieko nesakysiu ir tuo labiau tikria nesugebėsiu jų recepto paskelbti.

Lengvi šokoladiniai ledai.

  • 400 ml kondensuoto pieno ( naudojau be cukraus )
  • 2/3 stiklinės šokoladinio sirupo
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 1/2 stiklinės cukraus

Dubenyje maišyti kondensuotą pieną ir šokoladinį sirupą iki gražios, vientisos spalvos.

Kitame dubenyje išplakti grietinėlę su cukrum. Atsargiai sudėti į kondensuoto pieno masę ir išmaišyti. Supilti viską į indą ir dėti į šaldiklį ( geriausia - parai ).

Šaltinis : Kalėdų vaišės 2005

Rodyk draugams

Įdarytos kriaušės.

2009-09-04

Garbingos vietos nusipelnantis desertas.

Susizgribau, kad aš dar nieko netgi nesu darius su slyvomis.

Aš mėgstu garuose virtus obuolius įdarytus razinomis, medumi ir cinamono. O dar geriau juos valgyti su vaniliniais ledais.

O kaip dėl kriaušių įdarytų slyvomis.

O taip, dabar aš jau mėgstu ir tai.

  • 3 didelės prinokusios kriaušės
  • 5 slyvos
  • 1/3 stiklinės obuolių sulčių
  • 1/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 3 valg. š. sviesto
  • žiupsnelis cinamono

Kriaušes nuplauti, nulupti, nupjauti galus su žiedynais ir išskobti sėklalizdžius.

Slyvas nuplauti, perpjauti perpus, išimti kauliukus ir minkštimą supjaustyti. Pridėti į kriaušes.

Į prikaistuvį suberti cukrų, supilti sultis. Kaitinti ant vidutinės ugnies kol cukrus ištirps. Sudėti sviestą, cinamoną ir išmaišyti.

Kriaušes sudėti į skardą, užpilti saldžiu padažu ir kepti iki 150C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. ( kol pradės ruduoti ).

Kriaušes patiekti šiltas su padažu.

Šaltinis : ‘Virtuvės paslaptys’

Rodyk draugams

Ledai su medumi ir riešutais

2009-08-20

Aš taip stipriai mėgstu ledus, kad…. negi nusispjaunu į savo alergiją graikiniams riešutams.

Konditerijai esu kiek abejingesnė, mat į ją man be proto patinka žiūrėti ) O kai tu kažkuom geriesi ir sakai ‘pažiūrėk, kaip skaniai atrodo’ visi visada įsitikinę, kad tu tuoj pat nori tai suvalgyti.

Net ir iškepus kažką man visada užtenka tiktai paragavimo, toliau viską galiu atiduoti. Gyvenu kaip tas žmogus, kuriam svarbiausia ne pavalgyti/pasmaližiauti, bet paragauti.

Bet ledams aš esu labai neabejinga. Netgi dabar, pavalgius ledų, kurių receptą jums netrukus pateiksiu, kurį laiką jaučiau kaip liežuvis tarsi ištinsta, ir skaudžiai dilgčioja visą burną. Kalti graikiniai riešutai. Bet….su jais taip gerai )

O dabar, kaip tie ledai skoniu. Karameliniai graikiniai riešutai, tikrai duoda nuostabią gaidą šiems ledams. Bet medus asmeniškai man, juos padarė kiek per daug saldžius. Jei ne toks saldumas, jie būtų tiesiog pasakiški. Nežinau, ar cukraus tada atsisakyti, ar medaus. O gal grietinėlės daugiau dėti, kad sušvelnintų visą skonį. Galų gale, gal būtų gelbėjęs ir riešutų likeris, kurio aš neturėjau, be to ir pačioje eigoje apie jį jau nebuvo paminėta.

Bet kokiu atveju, mieli skaitytojai, noriu, kad turėtumėte omenyje šiuos ledus.

Ledams :

  • 50 g graikinių riešutų
  • 60 g cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 100 g medaus
  • 40 ml riešutų skonio likerio
  • 300 ml riebios grietinėlės

Riešutus pakepinti keptuvėje ant silpnos ugnies ir pašalinti lukštus. Sudėti 20 g cukraus ir kepinti maišant, kol cukrus ištirps. Masę perpilti į dubenį ir palikti sustingti. Po to suskaldyti mažais gabaliukais.

Kiaušinių trynius gerai išplakti su likusiu cukrumi. Dubenė statyti į karšto vandens vonelę. Nuolat maišant į kiaušinių masę supilti medų ( manau čia reikėtų pilti ir likerį ). Supylus iš vonelės dubenį iškelti. Maišyti kol masė atvės. Sudėti riešutų gabaliukus.

Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į kiaušinių masę. Dėti viską parai sušalti į šaldiklį.

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2005′

Rodyk draugams

Apie neįprastus, bet gerus derinius.

2009-08-13

Jau gal pradedate pastebėti, kad aš nesivarginu kiekvienam patiekalui daryti atskiro įrašo. Susidaro daug juodraščių. Aš labai netvarkingai viską sudedu į vieną. Tikiuosi, kad jums, skaitytojai, tai tikrai netrukdo )

Dažnai būna, kad per vieną dieną aš pagaminu keletą patiekalų, o tai keletas įrašų. O jei aš po 1-2 dienų vėl gaminu keletą patiekalų? Mane nuoširdžiai nervina tie susidarantys ‘juodraščių kamščiai’.

Pamačius šio migdolinio deserto nuotrauką, paskaičius sudėti ir t.t. neturėjau žalio supratimo kas išeis.

Pirma viskas kilo, kaip suflė. Ištraukus - susmego. Suflė valgo iš karto, čia pagal nurodymus reikėjo po kepimo laukti 4 valandas. Reiškia, tai ne suflė.

Nežinojau koks bus skonis, išvaizda ir ar iš viso tai bus valgoma.

Išėjo gerai. Skaniai. Tarsi drėgna migdolinė masė. O gal tai prilyginčiau pudingui. O gal drėgnam pyragui? Nežinau, bet žinau, kad man patiko. Netradicinių desertų megėjai turėtų susidomėti. Juk įdomu ką gausime jei kiaušinius maišysime su raudonaja arbata, pienu, medumi, mangais, maltais riešutais ir t.t.

  • 3 arb. š. raudonosios arbatos
  • 2 stiklinės pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 80 g cukraus
  • druskos
  • 80 g medaus
  • 1/2 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 1/2 stiklinės maltų migdolų
  • 1/2 smulkiai pjaustyto mango

Prikaistuvyje kaitinti pieną. Arbatą užpilti 1/2 stiklinės verdančio vandens ir palikti pritraukti.

Išplakti kiaušinius, baltymus, druską ir cukrų. Kai pradės putoti supilti pieną, nukoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps.

Į masę įmaišyti medų, apelsino žievelę, migdolus ir mangus.

Masę supilstyti į mažus indelius ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje 50 min.

Patiekti praėjus 4 valandom.

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2005′

Toliau seka ‘Žaliosios salotos su melionu’. Manau daugeliui kiek nepriimtinas būtų melionų ir pomidorų padažo derinys. Šiose salotose tai sušvelninta, bet esmė lieka ta pati. tai nepriimtina, bet tikrai verta išbandyti.

Asmeniškai aš salotomis visai nenusivyliau ir mielai jomis dar ką nors pavaišinčiau.

  • 100 g gūžinių salotų
  • 150 g šviežių agurkų
  • 150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 200 g meliono

Užpilui :

  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. medaus
  • 4 valg. š. aliejaus
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • baltųjų pipirų

Salotas nuplauti, nusausinti. Agurkus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Žirnelius suberti į sietelį, perlieti drungnu vandeniu ir nuvarvinti. Melioną nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais.

Iš recepte nurodytų komponentų paruošti užpilą.

Salotas plonai supjaustyti, kartu su likusiais komponentais suberti į salotinę. Užpilu gardinti tik patiekus į stalą ( jis turi būti atskirame indelyje ).

Šaltinis : receptinės kortelės

Na, o dabar, visus besilaikančius dietos, nevalgančių šokolado, pyragų ir taip toliau, prašyčiau palikti šį puslapį.

 

 

Na o dabar, kai likom valgantys saldumynus papasakosiu jums trumpai apie tart’ą, kuris bet kokius bėgiojimus paverčia nieko vertais. Kai aš pamačiau šį tart’ą Greedy Gourmand puslapyje, kur ji apie jį pasakė taip ‘Oh My God - this tart is freakin’ divine!’ aš tuoj pat nusprendžiau jį įtraukti į artimiausius planus.

Trapios tešlos tart’as si nemažu pieniško šokolado ir ‘karamelinių’ riešutų mišiniu. Ant viršaus, nedidelis juodojo šokolado sluoksnis. Ar gali būti kas nors geriau tikriems šokolado megėjams.

Burnoje tirpstantis švelnaus skonio šokoladas. Tai skanėstas, kurį siūlau pasidaryti artimiausia proga. Dėl daugiau nei pusės kilogramo šokolado, ir pusės litro riebiausios grietinėlės nepergyvenkite ) Tikrai atsiras, kas padės jums visa tai suvalgyti. Kimbam? )

28 cm skersmens tart’ui

Tešlai :

  • 200 g miltų
  • 60 g cukraus pudros
  • 30 g nesaldžių kakavos miltelių
  • 100 g šalto sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai

Pieniško šokolado masei :

  • 150 g paskrudintų ir be odelės lazdyno riešutų
  • 175 g nerafinuoto cukraus? ( raw caster sugar, pati naudojau paprastą )
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 400 g pieniško šokolado

Juodojo šokolado masei :

  • 160 ml plakamosios grietinėlės
  • 40 ml pieno
  • 200 g juodojo šokolado

Tešlai sumaišyti miltus, cukrų ir kakavą. Sudėti sviestą ir maišyti kol bus trupiniai. Sudėti trynius, išmaišyti. Išversti ant lengvai pabarstyto miltais stalviršio ir suformuoti tešlą. Įvynioti į plėvelę ir valandai dėti į šaldytuvą.

Orkaitė - 180C. Iškočioti 3 mm storio apskritimą. Juo iškloti tart’o ( su išimamu dugnu ) formą. Uždėti ant viršaus folijos, priberti pupelių ir kepti 8-10 min. Foliją su pupelėm nuimti ir kepti dar 8-10 minučių.

Lazdyno riešutus paskleisti ant riebaluotos skardos. Cukrų ir 60 ml vandens kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Virti, kol cukrus taps tamsios karamelės spalvos. Viską supilti ant riešutų ir palikti ataušti. Smulkintuvu sumalti į trupinius.

Grietinėlę užvirinti, sudėti pienišką šokoladą ir maišyti iki gražios vienalytės masės. Sudėti 2/3 griliažo trupinių, išmaišyti ir supilti į tart’ą. Dėti į šaldytuvą sustingti ( apie 2 valandas ).

Likusią grietinėlę užvirinti, sudėti juodąjį šokoladą ir maišyti kol masė bus vienalytė. Supilti ant sustingusio pieniško šokolado. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti.

Pjaustyti karštu peiliu ir patiekti su likusiu griliažu.

Skanaus )

Šaltinis : http://www.gourmettraveller.com.au

Rodyk draugams

Gaminant populiariuosius

2009-08-05

Įžimybes gaminti visai smagu. Kalbu apie tuos patiekalus, kuriuos netgi wikipedijoje rasti galima )

Šį kartą jūsų dėmesiui britiškas pudingas. Kitaip eve’s pudding. Kiek suminkštėję obuoliai yra orkaitėje ‘troškinami’ kol ant viršaus esanti tešla iškepa. Skanu, tikrai skanu. Pats tešlos viršus, tai man iš viso gavosi traškus. O po traškiu viršumi - minkšti obuoliai. Be to, primena obuolių pyragą. O tai dar geriau su kokia didele stikline pieno ( - užsisvajoja - ). Ilgai galvojau ar ‘Eve’ reikš Ievą, ar išvakares. Pasirodo pudingas visgi pavadintas Ievos garbei. O pagrindinis ingredientas - obuolys, taip pat yra susijęs su mums visiems ( tikintiems ir ne ) puikiai žinoma istorija.

4 porcijos :

  • 500 g obuolių
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. vandens
  • 90  minkšto sviesto
  • 100 g cukraus + 2 valg. š. cukraus
  • 100 g miltų ( self - raising, o tai reiškia, kad dar reikės žiupsnelio druskos ir trupučio kepimo miltelių )
  • 2 kiaušiniai

Orkaitė - 180C.

Supjaustyti obuolius ir kartu su citrinos sultimis ir vandeniu ‘kaitinti/kepti/troškinti’ (maišant ) 5-6 minutes, kol obuoliai suminkštės. Įdėti 15 g sviesto, 2 valg. š. cukraus ir išmaišyti.

Obuolius sudėti į kepimo indą ( 900 ml talpos, 5 cm storio sluoksniu. Galvoju, ar tikrai tai yra taip svarbu? ) ir palikti aušti kol padarysite tešlą.

Likusį sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Atskirame inde išplakti kiaušinius. Pakaitomis su miltais kiaušinius sudėti į sviesto masę. Gerai išmaišyti tešlą. Ją paskirstyti ant obuolių ir pašauti į orkaitę. Kepti 30-34 min.

Priedui galite naudoti įvairius kremus, plaktą grietinėlę ar vanilinius ledus.

Šaltinis : www.waitrose.com

Rodyk draugams

Rimtiems saldumynų valgytojams.

2009-07-30

Tai ne silpniems saldumynų valgytojams. Tai rimtiems saldumynų valgytojams.

Tokiems kaip aš, tokiems kaip mano draugai. Mes sugebam valgyti saldžius riešutų ir baltojo šokolado, vos ne tikrus amerikietiškus sausainius. Tuo pačiu metu gerti mėtinį ledų kokteilį….ir galų gale dar kirsti javainius su medumi.

Po to, mes voliojamės ant sofos ir vos ne prisiekinėjam, kad daugiau tiek negersim….ledų kokteilių ir daugiau nevalgysim tiek daug saldumynų vienu prisėdimu.

‘Amerikoniški’ sausainiai su riešutais ir baltuoju šokoladu

  • 1 kiaušinio
  • 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • stiklinės rudojo cukraus
  • stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės self rising miltų ( imat beveik pusę stiklinės miltų, ten įberiat žiupsnelį druskos ir truputį kepimo miltelių)
  • 100 g smulkintų pistacijų
  • 200 g smulkinto baltojo šokolado
  • 50 g ištirpdyto baltojo šokolado

Kiaušinį išplakame su aliejumi, cukrumi. Sudedame miltus, pistacijas, baltąjį šokoladą ir gerai išmaišome. Rankomis/šaukšteliu formuojame rutuliukus. Juos sudedame ant skardos ir šakute truputį suplojame.

Pašauname į gerai įkaitintą 180C orkaitę. Kepame 12-15 min. Atvėsiname ( jie sukietėja ) ir apliejame tirpintu šokoladu.

Mėtiniam ledų kokteiliui, kuriam reikėtų naudotį visai nestiprų likerį…tarkim kokių 15-20 laipsnių. Mat aš…. pirkau patį….patį……stipriausią kokį tik radau. Todėl man pasirodė, kad kokteilis buvo kiek kartokas. Be to, kokteilis gaunasi pakankamai tirštas. Norit skysto? Įpilkit papildomai pieno.

  • 650 ml vanilinių ledų
  • 650 ml pieninių ledų
  • 125 ml mėtų likerio
  • dribsnių su medumi

Pieninius ledus išplakti plaktuvu ir supilti į 4 stiklines. Vanilinius išplakti su likeriu ir supilti ant pieninių ledų. Pabarstyti dribsniais su medumi.

Šaltinis : sausainiai iš taste.com.au

Kokteilis ‘Kalėdų vaišės 2005′

Rodyk draugams

Ledų, o kam patinka tai ir kavos kokteilis.

2009-07-21

Norėjau ledų kokteilio. Paklausiau ar prisijungs.

Mes gėrėm ledų kokteilius ir valgėm jos gamintus keksiukus su mėlynėm.

Manasis kokteilis.

Gaivus, šaltas, švelniai saldus ) Žinot, netgi neįkyrus…nors mano nuostabai dabar tai aš sakau netgi taip McDonaldo pieno kokteiliams )

Receptas skirtas neva 4 porcijom, bet tokiu atveju, jūsų porcijos bus maždaug po 500-600 ml ) Būtent tokios stiklinės, kokias aš šiandien ir nusipirkau )

Kavos kokteilis )

  • 1 arb. š. tirpios kavos
  • 1 arb. š. tirpios kakavos
  • 1,2 l vanilinių ledų
  • 1,2 l lieso pieno
  • 5 valg. š. aviečių sirupo

Kavą ir kakavą ištirpinti mažame kiekyje vandens. Ledus išplakti su pienu, kavos mišiniu ir 1 valg. š. sirupo.

Į kiekvieną stiklinę įpilti po 1 valg. š. sirupo ir ant viršaus užpilti kokteilio ))

Šaltinis : ‘Kalėdų vaišės 2004′

Rodyk draugams

Tai, ką valgo vasarą merginos.

2009-07-19

Reikėjo nutaikyti momentą kada vis dar bus braškės ir jau bus avietės.

Nors……vis dėlto braškes teko pirkti parduotuvėje fasuotas , kurių skonis jau nebebuvo toks ryškus kaip pirktų tarkim turguje.

Braškių sezonas jau kuris laikas kaip baigėsi.

Bet kadangi, aš taip laukiau tinkamo meto, kad padaryti šias salotas, ir jau turėjau viską išskyrus braškes, tai nusprendžiau, jog man tiks ir fasuotos.

Įvairių vaisių salotos su saldžiu, gvazdikėliais pagardintu vaniliniu padažu.

Puikus desertas. Arba pusryčiai tiems, kas mėgsta….. desertus pusryčiams.

Tarkim - aš.

Salotas galima ruošti ir su šaldytom uogom, bet juk patys suprantate, kad šaldytos uogos niekada nebus tokios, kokios jos būna šviežios.

  • 300 g aviečių
  • 300 g braškių
  • apelsinas
  • melionas
  • bananas

Padažui :

  • 150 g natūr. jogurto
  • 50 g grietinėlės
  • 3 valg. š. skysto medaus
  • 1 vanilės ankšties minkštimas
  • maltų gvazdikėlių

Avietes nuplauname, braškes nuplauname ir kiekvieną perpjauname į 2-4 dalis. Apelsino skilteles atskiriame, ir atsargiai stengiamės nuimti plėvelę nuo pačio vaisiaus. Meliono žievę nupjauname ir supjaustome stambiais kubeliais. Bananus irgi supjaustome kubeliais.

Jogurtą sumaišyti su vanile, grietinėle, medumi. Įmaišyti žiupsnelį gvazdikėlių.

Vaisius patiekti su padažu ir papuošti mėtomis.

Šaltinis : receptinės kortelės ’skaniai, greitai, lengvai’

Rodyk draugams

Žaviosios tortilijos.

2009-07-05

Tortilijos. Įdomus dalykas. Šį kartą trumpai pakalbėsiu ( t.y. parašysiu ) apie tai, ką aš su jomis veikiau.

Pirmą kartą tortilijas pamėginau darant….taip, beabejo - taco. Bet pasirodo, kad su jomis ir šiaip nemažai dar ką nuveiksi. Netgi desertines saldžias tortilijas galima suveikti, kurios netgi turi didelį pasisekimą.

Taigi pradedam.

Visų pirma tai padariau tortilijų užkandėlę, kurią kažkada mačiau kaip Oliveris gamino savo laidoje. Įdarą galite sugalvoti patys, naudoti mėgstamus produktus. Aš naudojau tokius :

  • paprika
  • sūris
  • kalendra
  • krapai

Papriką supjaustome, sūrį sutarkuojame. Visus produktus sumaišome.

Į įkaitintą tefloninę keptuvę ( be riebalų ) įdedame vieną tortiliją. Ant jos sukrečiame didelę saują įdaro ir uždengiame kita tortilija. Kurį laiką paskrudiname, po to apverčiame, paskrudiname kitą pusę. Išėmus vertikaliai ir horizontaliai perpjauname į keturias dalis. ( Kol jūsų tortilijos paskrus, pasidarys traškios, tai sūris per vidurį išsilydys ).

Toliau gaminome pačius paprasčiausius taco. Recepto netgi neskelbsiu, jų ir taip visur pilna ) Galų gale, taco receptas yra netgi ant tortilijų pakuotės.

Na ir galų gale, jau jus suintrigavus turiu papasakoti ir apie desertines tortilijas. Tortilijos su vaisių ir baltojo šokolado įdaru.

  • 4 tortilijos
  • 400 g įvairių vaisių ir uogų
  • 200 g tarkuoto baltojo/pieninio šokolado
  • vanilinio cukraus
  • vanilinių ledų

Vaisius supjaustome.

Tortilijas apibarstome vaniliniu cukrumi, sudedame vaisius ir apibarstome šokoladu. Apkepti kepsninėje, grilyje kol šokoladas išsilydys ( aš pasinaudojau tokia sena vafline ). Kaip sako, sena, gera vaflinė ). Patiekti su vaniliniais ledais.

Rodyk draugams