BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Staiga tapusios mielos sriubos.

Sriubos sriubos sriubos )

Man patinka sriubos. Tai yra, staiga pradėjo patikti.

Ši sriuba buvo pavadinta kaip ‘vasaros sriuba’. Gal dėl žaliųjų žirnelių, kuriuos pati beje naudojau šaldytus.

Visgi sriuba - gerai.

  • 1 ( maždaug 800 g ) viščiukas ( parodykit kas nors man tokį viščiuką. Naudojau ketvirčius )
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 4 valg. š. sojų padažo
  • 1 arb. š. sauso mėsos sultinio
  • 1 arb. š. maltų pipirų
  • druskos
  • laurų lapelis
  • 200 g ilgagrūdžių ryžių
  • 150 g porų
  • 150 g pomidorų
  • 200 g morkų
  • 200 g žiedinių kopūstų
  • 100 g žaliųjų žirnelių
  • pipirų, druskos, petražolių

Vištieną nuplauti. Įdėti į puodą. Supilti citrinos sultis, sojų padažą, suberti mėsos sultinį, pipirus, druską, įmesti laurų lapelį ir užpilti litru vandens ( vanduo turi apsemti mėsa, taigi aš pyliau daugiau ).

Užvirti ir virti 30 min. Mėsą išimti, sultinį nukošti. Vėl užvirinti, sudėti ryžius ir virti 10 min.

Porus, morkas supjaustyti griežinėliais. Pomidorą nuplikyti, nulupti ir susmulkinti. Kopūstą išskirstyti žiedynais. Visas daržoves sumesti į sriubą ir dar virti 10 min. ( man teko dapilti vandens, mat jis sparčiai gėrėsi į ryžius ).

Vištieną atskirti nuo kaulų ir supjaustyti gabaliukais. Patiekti su sriuba.

Šaltinis : receptinės kortelės

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą