BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Šį kart kiek per ilgas įrašas.

Va, va, va.

Žinot, aš kažkaip kiek kritiškai žiūriu į tas mažas receptines knygutes, kurios pardavinėjamos visokiose maximose, iki ir t.t. Nors galų gale, juk tose parduotuvėse ir J. Oliverio knygų nusipirkti galima. Ir tų mažų storų knygučių, kur 500 pyragų ir pyragaičių, šokoladinių skanėstų, užkandžių, sriubų receptai. Jų aš kažkodėl stipriai užsinorėjau.

Dar aš užsinorėjau receptų iš žurnalo ‘Virtuvė’ nr. 3. Ten kur savaitės dienoms yra siūlomi receptai.

Ar etiška būtų klausti, kad gal kas turi nuskanuotus puslapius?

Ir iš viso reikės artimiausiu metu sudaryti norų sąrašą. Blogai tai, kad jis visada būna labai didelis, gerai tai, kad laikas nuo laiko jau galima varneles ten dėti.

Manęs paklausė, ar aš ten surašau ir norimus pagaminti patiekalus ( mat, labai neva stilingai mane patraukia per dantį). Ne, ten netgi užuominų į kulinariją nėra.

Bet mes juk ne apie tai. Mes apie sausainius….kurie atrodo vasariškai. Galite naudoti pakankamai natūralius džiovintus vaisius, tokius kaip datulės, slyvos, razinos, spanguolės ir t.t. Aš nusprendžiau naudoti tuos džiovintus vaisius, kur anot pragaro virtuvės yra 70 proc. cukraus. Papajos, ananasai, greipfrutai ir t.t. susmulkinti atrodo labai žaismingai. Labai labai. Pasijutau tarsi ruoščiausi kokiam spalvingam vaikų vakarėliui, o tie džiovinti vaisiai atrodė tarsi maži, spalvotos plastmasės gabaliukai.

Mmm…gaila, kad negalima perteikti šių sausainių kvapo. Jų net kvapas vasariškas. Aš jų nevalgiau ( žinoma, vieną paragavau ), bet pagrinde užėmiau taksikomano poziciją.

Citrinų, apelsinų kvapai labai švelniai susipina su cinamonu. Jei dabar vos ne iki pykinimo nebūčiau alkana, tai eičiau ir dar pauostyčiau. Bet, bijau, kad iėjus į virtuvę aš tikrai ten ką nors nutversiu )

Taigi, sausainiukai, kurie skoniu primena roksus ( dievas mato, aš juos labai mėgstu. Ypatingai kai jie pakietėja ))) tik yra su džiovintais vaisiais ir pasakiškai kvepia.

  • 250 g persijotų miltų su kepimo milteliais
  • 60 g miltelinio cukraus
  • 90 g sviesto
  • 125 g kapotų džiovintų vaisių mišinio
  • 1 arb. š. citrinos žievelių
  • 1 arb. š. apelsino žievelių
  • 1 lengvai išplaktas kiaušinis
  • 85 ml pieno
  • 2 valg. š. cukraus pudros sumaišytų su 1/2 arb. š. cinamono

Orkaitė - 180C.

Miltus sumaišyti su cukrum. Sudėti sviestą ir trinti kol bus trupiniai. Įmaišyti džiovintų vaisių mišinį, citrinos ir apelsino žieveles. Sudėti kiaušinį, supilti pieną ir suminkyti minkštą tešlą.

Šaukštu semti tešlos, dėti ant riebalais pateptos skardos. Viską apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu ir kepti 12-15 min.

Dar apie gėrimą. Pieno ir jogurto gėrimas. Švelni spalva, skonis irgi ) Puikiai tinka pusryčiams. Nėra labai saldus, todėl galite dėti kiek daugiau medaus/cukraus negu nurodyta recepte.

  • 250 g mangų/bananų/persikų/kriaušių tyrės
  • 1/2 l natūralaus jogurto
  • 1/4 l šalto pieno
  • 1/4 l šalto vandens
  • 1 valg. š. cukraus/medaus
  • keletas ledo gabaliukų

Viską suplakti elektriniu plaktuvu.

Šaltinis : Greitai ir gardžiai : Tortai ir keksai ; ‘Virtuvės paslaptys’

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (6) | “Šį kart kiek per ilgas įrašas.”

  1.   Milk rašo:

    tyliai tyliai pasakysiu, kad nuskanuotu yra linkomanijoje.

  2.   Nolita rašo:

    Tyliai padėkosiu ir pasakysiu, kad linkomanijoje užsiregistravus nesu )
    Palyginus su torrent, man ten tamsus miškas )

  3.   mademoiselle rašo:

    Sausainiukai tiesiog nuostabus!!!!
    O del zurnalo, tj siaip as ji irgi esu is linkomanijos atsisiuntus. Tik jis pakankamai daug vietos uzima, nemanau kad imanoma butu per e-mail atsiusti…

  4.   Nolita rašo:

    Galiu nebent tiktai pasiūlyti/paprašyti bylą įkelti į http://www.2shared.com/ ir po to man nuorodą atsiųsti )

  5.   mademoiselle rašo:

    http://www.2shared.com/file/6996688/85c318f0/VirtuveNuoikiNr32009LT-Nerealusteam.html stai, tikiuosi pavyko ;)

  6.   Nolita rašo:

    Atsisiunčiau )
    Labai ačiū, lieku skoloj ;)

Rašyk komentarą