BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Pyragas su mėsa

Šiandien štai kas. Kažkada seniai, seniai mano šeima rinko receptines korteles. pyragas yra vienas iš ten publikuotų patiekalų. Pyragu jo pavadinti nedrįsčiau, nes tešla gaubia tik viršų. Jos nėra nei palei šonus, nei beabejo dugne. Taip ji saugo įdarą nu išdžiūvimo. Taigi, susidomėjusiems štai sudėti ir instrukcija kaip jį gaminti :

  • 150 g + 2 valg. š. miltų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 80 g sviesto
  • 250 g veršienos kumpio
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 1/4 l baltojo vyno
  • druskos, maltų pipirų
  • 200 g svogūnų
  • 250 g mėsos faršo
  • 2 valg. š. kapotų petražolių
  • 250 g pievagrybių
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • grietinės
  • 1.Iš miltų, druskos ir sviesto užminkyti tešlą. Minkant įpilti truputį vandens, kad tešla butų minkoma ir nebyrėtų į trupinius. 30 min. tešlą laikyti šaldytuve.
  • 2.Kumpį supjaustyti kubeliais, sumaišyti su 2 valg. š. miltų ir 5 min. kepti aliejuje. Po to supilti vyną ir kaitinti kol užvirs. Užvirus paskaninti druska ir pipirais, sudėti smulkintus svogūnus ir troškinti ant silpnos ugnies 30 minučių.
  • 3.Faršą sumaišyti su petražolėm ir suformuoti kukulius. Kiaušinius ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
  • 4.Karščiui atsparų indą ištepti sviestu, sudėti kukulius, kiaušinius ir pievagrybius. Užpilti kumpio ir svogūno padažą. Viską uždengti iškočiota tešla. Tešloje padaryti angą, kad galėtų išeiti garai. Viršų aptepti grietine ir kepti 225C apie 25 minutes.

Iš receptinių kortelių

Rodyk draugams

1 komentaras | “Pyragas su mėsa”

  1.   Viagra Online rašo:

    Taip ji saugo įdarą nu išdžiūvimo. Taigi, susidomėjusiems štai sudėti ir instrukcija kaip jį gaminti :

Rašyk komentarą