BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Pyragas pusryčiams.

Prancūzai savo meduoliniais pyragais ganėtinai garsūs visame pasaulyje. Pati pasiskolinau receptą iš niekad nenuviliančio David Lebovitz tinklapio, kur šį pyragą jis pavadino Pain d’epices.

Dėl prieskonių gausos duona gaunasi tiesiog nuostabiai kvapni. Ir kas gali būti geriau, negu porą riekelių suvalgyti užsigeriant stikline pieno.

Nors medaus čia ganėtinai ir nemažai, bet kadangi dedama nemažai prieskonių, kurie šiaip gali suteikti pyragui netgi kartumo, tai pyragas niekaip netampa per saldus. Jis netgi ne saldus, jis vos salstelėjęs ir tiesiog pasakiškai kvapnus. Būtent dėl to, jis man tiesiog puikiai valgėsi su obuolių džemu.

  • 455 g miltų
  • 60 g tamsių ruginių miltų
  • 2 1/2 arb. š. sodos
  • 1 1/2 arb. š. cinamono
  • 1 1/2 arb. š. imbiero ( miltelių )
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. muskato riešuto
  • 1/4 arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 arb. š. anyžių sėklų
  • 55 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 didelis kambario temperatūros kiaušinis
  • 340 g medaus
  • 1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 240 ml vandens

Orkaitė - 180C. 23 cm ilgio formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.

Miltus sumaišyti su ruginiais miltais, soda, cinamonu, imbieru, druska, muskatu, gvazdikėliais, pipirais, anyžio sėklomis.

Mikseriu ištrinti kiaušinį, sviestą, medų ir apelsino žievelę. Supilti vandenį ir maišant per tris kartus sudėti miltų masę. Maišyti iki gražios, vienalytės masės.

Tešlą supilti į formą ir kepti 60 min. ( kol viršus gerokai patamsėja ir įkištas krapštukas lieka švarus ). Palitki formoje 10 min., išimti ir galutinai ataušinti prieš pjaustant.

Šaltinis : davidlebovitz.com

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (4) | “Pyragas pusryčiams.”

  1.   time rašo:

    Atradusi šį receptą pagalvojau ,reikia išsikepti.
    Ir ,šiandiena,mano išbandymų diena.Jis jau orkaitėje jau kepa,
    Aš,vietoj sodos dėjau kepimo miltelius ,tikiuosiu pavyks.
    Ačiū už receptą,

  2.   Nolita rašo:

    Laikau ‘špygas’ kad viskas pavyktų ;)

  3.   time rašo:

    Aš,tik dabar sugrįžau padėkoti už pyrago recepta.
    Nors jis jau senai suvalgytas.
    Man patiko jo ydomus skonistikiuosiu kepsiu dar ne viena sykį.
    AČIUKAS už receptą

  4.   Nolita rašo:

    Aš laaaaaabai džiaugiuosi, kad patiko ;)

Rašyk komentarą