BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Plonos tartaletės kaip ypatingi sausainiai.

‘Karamelinis obuolių tortas’ .

Ar tai vėl nepakartojamas tart’o vertimas? Nes tortą aš visada įsivaizduoju žymiai aukštesnį negų šiaip yra tartas.

Tikras kankinimasis man buvo, nors iš pažiuros taip neatrodo. O gal iš tikrųjų taip ir yra. Taip, trubūt iš tikrųjų.

Aš ganėtinai ilgai terliojausi su tais karameliniais siūlais. Papuošti karameliniais siūlais ir įkišti iki 250C įkaitintą orkaitę. Aš numaniau, kad jie ištirps, bet nusprendžiau sekti receptą.

Jie ištirpo. O buvo taaaaaaaaaaip gražu. Deja antrą kartą man jau taip gražiai su siūlais nepavyko, mat palikau tirpti cukrų, o pati trumpam nuėjau prie kompiuterio, taigi jis be mano leidimo visiškai ištirpo ir parudavo kiek per daug negu man reikėjo.

Taigi šioje srityje man daug dar kur tobulėti. Ir šneku ne tik apie tai, kad nepalikinėti karamelės be priežiūros.

O dabar bendrai, tai viskas buvo verta pastangų. Tešla labai tikusi, lengvai ir paklusniai kočiojasi. Gatavos tartaletės kartu su įdaru yra ganėtinai plonos, bet man tai netgi labai patiko. Jaučiausi kaip suvalgius ypatingesnį ir nuostabiai skanų sausainį, o ne pusę pyrago.

Ir, vietoj 24 cm skersmen tart’o aš padariau tartaletes.

Tešlai :

  • 200 g miltų
  • 100 g šalto sviesto
  • 5 arb. š. cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. acto
  • 1 kiaušinis

Sviestą supjaustyti gabaliukais. Miltus sumaišyti su sviestu, cukrumi, druska, actu ir išplaktu kiaušiniu. Tešlą kapojant peiliu užminkyti ir 30 min. dėti į šaldytuvą.

Įdarui :

  • 750 g rūgščių obuolių
  • 1 citrina
  • 1 valg. š. sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 valg. š. obuolių sulčių

Obuolius nulupti, padalyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.

Orkaitė - 200C.

Tešlą iškočioti ir įkloti į formą. Subadyti šakute. Ant tešlos priberti pupelių ir kepti 10 min.

Tešlą išimti iš orkaitės, išimti pupeles, sudėti obuolių skilteles. Ant viršaus sviesto gabaliukus ir dar kepti 20 min.

Cukrų suberti į puodą, ištirpinti ant silpnos ugnies. Supilti obuolių sultis ir virti kol sutištės.

Tart’ą ištraukti, papuošti karameliniais siūlais ir dar 8 minutes kepti iki 250C įkaitintoje orkaitėje ( ir ištraukus jūsų siūlų jau nebelieka ).

Šaltinis : receptinės kortelės ‘Greitai, lengvai, skaniai’

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (8) | “Plonos tartaletės kaip ypatingi sausainiai.”

  1.   Inga rašo:

    Kai tokias nuotraukas pamatai - tįsta seilė.
    Tik gaila, kad sunku atkapstyto tokius perliukus…
    Bandykite dalyvauti konkurse. Jei jau mes savo receptais laimėjome…:)

    http://www.anonsas.lt/portal/categories/257

  2.   Nolita rašo:

    Jei nėra perliukų atkapstyti tai jų dažnai galima patiems pasidaryti ;)
    Ačiū )

  3.   rūtuliukas rašo:

    bandžiau, tik įdaras buvo kitoks. tai arba pupelių buvo per mažai, arba dar kažkas, nes vis tiek iškilo ta tešla daugiau nei reikia kol iškepė..

  4.   Goda rašo:

    kokias ten pupelias reikia deti ir kiek?

  5.   Nolita rašo:

    Pačias paprasčiausias džiovintas pupeles. Galima žirnius, galima netgi akmenukus.
    Ant tešlos dedama folija ir pripilama tiek pupelių, kad svarbiausia dengtų gerai visą dugną. Tikslas - neleisti tešlai iškilti.

  6.   Generic Viagra rašo:

    Delicious, thanks for sharing the recipe.

  7.   фотограф rašo:

    rekoemduoju

  8.   fotostudija rašo:

    rekomenduoju

Rašyk komentarą