BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Pirmasis rikotos pyragas.

Mano pats pirmas keptas pyragas buvo citrinų ir migdolų.

Mano pirmas aplankytas food blog’as buvo tastyart.lt

Mano pats pirmas rimtas patiekalas buvo……spagečiai su daržovėmis, berods.

Mano pats pirmas pyragas su rikota - šis.

Na turbūt nutuokiate, kad kaip ir kiekvienas ( greičiausiai ) rikotos pyragas jis tikrai buvo geras. Įdaras gerokai primeną švelnią kreminę masę. Nežinau, ar per naktį šaldytuve pastovėjus kas nors pasikeis ( juk tai pirmasis mano rikotos pyragas ), bet tikiu, kad tokiu pat skaniu jis ir liks.

Pagal viso recepto idėją jis turėjo būti ‘Pyragas su žaliosiomis citrinomis’. O aš šiaip mėgstu žaliąsias citrinas. Jos kitokios. Mėgstu būtent tą citrininį kvapą, jis…tarsi švelnesnis negu ‘klasikinės’ citrinos ).

Bet…žaliųjų citrinų rūgštelės čia beveik nesijautė. Nors ir išspaudžiau jos kiek daugiau, nei nurodoma recepte. O gaila, ji čia tikrai nepakenktų. Būtu ne tik skanus, švelniai saldus kreminis pyragas, bet būtų skanus, švelniai saldus ir kiek rūgštelėjęs kreminis pyragas.

O šiaip, tai viskas vyksta labai sklandžiai, be jokių siurprizų. Iškepusį pyragą dar kokias 10 min. palaikykite išjungtoje orkaitėje, o tik po to išimkite ir leiskite jam galutinai atvėsti prieš pjaustant.

Tešlai :

  • 250 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 100 g cukraus pudros
  • kiaušinio trynys
  • žiupsnelis druskos

Sūrio įdarui :

  • 300 g rikotos
  • 150 g cukraus
  • pakelis vanilinio pudingo
  • 2 arb. š. žaliųjų citrinų sulčių
  • 200 g plaktos grietinėlės

Iš visų komponentų tešlai suminkyti tešlą ir dėti susukus į foliją dėti valandai į šaldytuvą.

Iškočioti skritulį ir juo iškloti sviestu pateptą kepimo formą. Subadyti šakute.

Sūrį ištrinti su cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir žaliųjų citrinų sultimis. Sukrėsti plaktą grietinėlę ir išmaišyti.

Masę sukrėsti ant tešlos, išlyginti paviršių ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Šaltinis : greičiausiai ‘Virtuvės paslaptys’

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (14) | “Pirmasis rikotos pyragas.”

  1.   Alastarr rašo:

    noriu valgyt!…:-D

  2.   melinauoga rašo:

    noriu pyrago :(

  3.   Nolita rašo:

    Jūs net neįsivaizduojate kaip mielai aš jus pavaišinčiau )
    Mat aš taip mėgstu, kai pyragus suvalgo ir galima bandyti naujus ;)

  4.   Vaida rašo:

    Kokio aukščio ir skersmens formoje kepėt? Ar naudojot pirktinę ar savos gamybos rikotą?

  5.   Nolita rašo:

    SIlikoninė 20 cm skersmens formą. Aukštis…nežinau, gal apie 7 cm )
    Naudojau pirktinę.

  6.   Rimantas rašo:

    Viliuosi, kad kas nors dar pagelbės :D Nuotraukoje matau, kad pyrago kraštuose yra du sluoksniai. Ar ten tešla ar tiesiog įdaras taip sukepęs? Reikia visą kepimo formą iškloti tešla ir į vidų pilti įdarą, ar tešlą reikia dėti tik ant pačios formos apačios?

  7.   Nolita rašo:

    Nors į tinklapį ir neberašau, bet jis vistiek aktyvus ))
    Tešla išklojamas formos dugnas ir šonai, o į vidų supilamas įdaras.

  8.   Rimantas rašo:

    Ačiū!! :)

  9.   Justina rašo:

    o man šis pyragas labai nepatiko…. Pirmiausiai tai jisvisiškai neiškepė. Aš dariau didesnę normą, nes turėjau daugiau rikotos, tačiau viską skaičiavau su skaičiavimo mašinele ir dėjau gramų tikslumu, bet įdaras (kepęs net 3 valandas) vistiek iliko skystas! Be to buvo gerooooookai per saldus….

  10.   Canada Viagra rašo:

    wow la recette semble vraiment incroyable, je n’ai pas goûté ce moment, mais je voudrais essayer cette recette sur ma prochaine aventure dans ma cuisine, merci pour la recette, l’air vraiment délicieux … délicieux ..

  11.   Generic Viagra rašo:

    wow la recette semble vraiment incroyable, je n’ai pas goûté ce moment, mais je voudrais essayer cette recette sur ma prochaine aventure dans ma cuisine, merci pour la recette, l’air vraiment délicieux … délicieux ..

  12.   Generic Levitra rašo:

    Really nice. I like it.

  13.   Ignės puodas » Archyvas » Rikotos pyragas rašo:

    [...] iš Nolitos blogo, pateikiu tokį, kokį radau; mano pastabos [...]

  14.   wedding photographer rašo:

    rekomenduoju

Rašyk komentarą