BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekeptas varškės pyragas

Kažkada radau jį internete. Nuo pat pradžių jis man pasirodė skanus ir vertas demėsio, taigi dar vasarą išbandytas pyragas, o galbūt ir visas tortas ;)  Puošyba nelabai vykusi, bet bjauriai jis irgi neatrodė. Be to, turiu pasiteisinimą - mane skubino. Tai turbūt pirmasis nekeptas pyragas, kurio pagrindas yra padarytas iš sutrupintų sausainių ir lydyto sviesto mišinio. Dažniausiai paminėjus šaldytą pyragą į galvą man ateina tinginys ( nors, prisipažinsiu, nei karto dar nesu jo dariusi) , bet čia manyčiau geriau nei tinginys, o jei ir negeriau tai bent jau originaliau. Spėju, kad visko ėmiau kaip ir recepte, nors man įteikė tikrai didelę torto formą. Turbūt 28-30 cm skersmens. Taigi, man reikėjo :

  • apie 15 didelių sausainių
  • 2 valg. š. cukraus
  • 50 g sviesto/margarino

Pirmajam įdaro sluoksniui :

  • 4 rugščių obuolių
  • 4 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. cinamono
  • 25 g sviesto/margarino

Antrajam įdaro sluoksniui :

  • 250 g varškės ( ėmiau 360 g )
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • truputis citrinų sulčių

Puošyba :

  • 150 ml grietinėlės ( ir puošybai, ir 2 sluoksniui nusipirkau 400 ml. 2 sluoksniui sunaudoja daug daugiau nei pusę, gal apie 300-350 ml )
  • laimo vaisiaus/citrinos
  • 1.Sutrinti sausainius. Ištirpinti riebalus. Sumaišyti cukrų, sausainius ir riebalus, ir lygiai paskirstyti ant formos dugno ( forma turėtu būti su išimamu dugnu ).
  • 2.Nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Kepti riebaluose su cukrum ir cinamonu kol suminkštės. Sudėti į formą ir tolygiai paskirstyti ant sausainių.
  • 3.Išlakti grietinėle su cukrum ir vaniliniu cukrum. Įspausti citrinos sulčių, sudėti varškę ir gerai viską išmaišyti. Sudėti ant obuolių ir išlyginti paviršių. Dėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
  • 4.Išėmus papuošti plakta grietinėle ir apibarstyti tarkuota laimo vaisiaus/citrinos žievele.

Iš Dansukker receptų.

Rodyk draugams

komentarai (7) | “Nekeptas varškės pyragas”

  1.   rūta rašo:

    va šitą jau seniai norėjau pasidaryt. Bet vis nesusiruošiau. Žiūriu, išbandyta ir visai valgomas :D valio, galėsim bandyt.

  2.   Nolita rašo:

    Tu cia is isvaizdos sakai, kad valgomas? ;D
    Saunu, bandyk ;)

  3.   Viagra Online rašo:

    kurio pagrindas yra padarytas iš sutrupintų sausainių ir lydyto sviesto mišinio. Dažniausiai paminėjus šaldytą pyragą į galvą man ateina tinginys ( nors, prisipažinsiu, nei karto dar nesu jo dariusi) , bet čia manyčiau geriau nei tinginys, o jei ir negeriau tai bent jau originaliau. Spėju, kad visko ėmiau kaip ir recepte, nors man įteikė tikrai didelę torto formą. Turbūt 28-30 cm skersmens. Taigi, man reikėjo :

  4.   Aiste rašo:

    Gamintas ne karta sis pyragas, labai paprastai ir greitai paruosiamas. Tikrai labai labai skanus desertas!

  5.   Fotografas rašo:

    kadaise teko toki pasigaminti, pirstus aplaizyti galima buvo!

  6.   Li rašo:

    Išbandysiu :)

  7.   Fotografas rašo:

    Labai skaniai atrodo. Bandysim gamintis butinai! :)

Rašyk komentarą