BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Labai skanus ir lengvas pyragas.

Atleiskite man už tai, jog artėjant bikinio sezonui aš vis dar jus gundau pyragais ir tortais ( jei aš gundau )))

- Šiaip aš pyragų ir tortų nemėgstu, bet šis man tikrai patinka.

Tai buvo kaip muzika mano ausims. Aš pamaloninta. Ačiū )))))

Jums mielieji aš sakau ‘šekit, labai skanaus ir lengvo pyrago- tortuko receptą’. Jis ne žiemai, kai atsiranda būtinybė užkimšti skrandį kažkuom sunkiu ir šokoladiniu. Jis pavasariui, arba ankstyvam rudeniui. Pereinamajam laikotarpiui.

Mmmm. ) O dar žinot kas gerai? Jo kepti nereikia.

  • 6-7 obuoliai
  • 0. 75 l obuolių sulčių
  • 2 pakeliai vanilinio pudingo
  • 200 g cukraus
  • pakelis vanilinio cukraus
  • 10 g želatinos
  • 400 g grietinėlės ( plakamosios 35 proc. riebumo)
  • 300 g neglaistytų varškės sūrelių
  • 200 g maltų džiūvesėlių
  • 2 valg. š. sviesto

Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.

Pudingą išmaišyti su keliais šaukštais sulčių ( bajeris nepraeis, imkit bent jau pusę stiklinės ). Likusias sultis užvirinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Sudėti obuolius, dar kartą užvirinti, supilti pudingo tyrę ir trumpai pavirti ant silpnos ugnies. Perpilti į formą ir dėti į šaldytuvą atvėsti.

Želatiną išbrinkinti šiltame vandenyje. Pakaitinti, kad išsileistų ir atvėsinti.

Grietinėlę išplakti, atsargiai išmaišyti su varškės sūreliais ir želatina.

Džiūvesėlius pakepinti svieste ir atvėsinti.

Į formą sluoksniais dėti pakepintus džiūvesėlius, obuolius ir varškę. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Papuošti kepintais džiūvesėlių trupiniais.

Šaltinis : Velykų valgiai 2005

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (5) | “Labai skanus ir lengvas pyragas.”

  1.   Eglė rašo:

    Suintrigavo šitas “šiaip aš tortų ir pyragų nelabai mėgstu”, bet Nolita, pas tave kone vien pyragai, tortai, pyragiukai, pyragaičiai :))

    man dar prieš perskaitant naują įrašą, klausimas kilo: kaip jūs TIEK saldumynų suvalgot???

  2.   Nolita rašo:

    Namie dažniausiai užsilieka kokie sausainiai, kurie po truputį būna ištampomi iš sausainių dėžutės, bet kartais tam prireikia ir savaitės ;D
    Arba kažkokie neriebūs pyragai, kurių po nedidelį gabaliuką kiekvieną diena…arba kartu su draugais ;D Tortai tiktai per didesnes šventes arba iš viso tik nufotografavus iškeliauja iš namų )
    Štai taip ir gyvenam ;D

  3.   Eglė rašo:

    Atrodo, kad kasdien pyragus kepi :)

  4.   Nolita rašo:

    Grubiai tariant - kartą į savaitę ) Kartais rečiau, bet tikrai nedažniau )
    Be to, nesistebėkite ) blog’e yra arti 20 juodraščių iš seniau, taigi todėl kiekvieną dieną dabar ir atsiranda nauji pyragai ir sausainiai )
    Nors neneigsiu, saldumynus gaminu daugiausiai ;D

  5.   Viagra Online Pharmacy rašo:

    Namie dažniausiai užsilieka kokie sausainiai, kurie po truputį būna ištampomi iš sausainių dėžutės, bet kartais tam prireikia ir savaitės ;D
    Arba kažkokie neriebūs pyragai.Sudėti obuolius, dar kartą užvirinti, supilti pudingo tyrę ir trumpai pavirti ant silpnos ugnies.

Rašyk komentarą