BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Klasikinis varškės pyragas.

Juk kažką gaminant iš ‘Konditerijos enciklopedijos’ visada tikimės gero rezultato. Kaip ne taip, tai enciklopedija. Šį kartą mano pasirinkimas buvo - klasikinis varškės pyragas.

Skonis geras. Varškė švelni, o trapios tešlos papločius ir ant viršaus trupinius ( ‘crumble’) aš visada mėgau ir mėgstu iki šiol. Tik cukraus dėčiau mažiau.

Bendras įvertinimas 8.5/10

Taigi, didelei ( 28 cm skersmens ) tortinei jums reikės :

  • 250 g miltų
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 300 g cukraus
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 750 g liesos varškės
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 50 g krakmolo
  • 250 ml grietinėlės

Ant lentos suberti 150 g miltų, kepimo miltelius. Į viduryje padarytą duobutę suberti 75 g cukraus, pakelį vanilinio cukraus, druską ir įmušti kiaušinį. Viską sumaišyti su dalimi miltų, o sudėjus 75 g gabaliukais pjaustyto sviesto su likusiais miltais greitai užminkyti tešlą.

Leisti tešlai ‘pailsėti’. Iš 2/3 tešlos iškloti tortinės dugną. Iš likusios tešlos iškočioti dešrelę ir ją prilipdyti prie tortinės sienelių. Suploti, kad išeitų 3 cm aukščio sienelė. Dugną subadyti šakute ir kepti iki 200-225C orkaitėje maždaug 10 minučių.

Varškę išmaišyti su 150 g cukraus, citrinos sultimis, krakmolo ir 3 kiaušinių tryniais. Sukrėsti išplaktus iki putų baltymus, plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti ant pyrago pagrindo ir išlyginti paviršių.

Iš likusių 100 g miltų, 75 g cukraus, antrojo pakelio vanilinio cukraus, 75 g sviesto greitia užminkyti tešlą ir sutrupinti ant varškės. Pyragą pašauti į 175C orkaitę ir kepti 70-80 mnučių. Palikti ataušti išjungtoje aridarytomis durelėmis orkaitėje.

Šaltinis : Konditerijos enciklopedija

P. S. savaitės bėgyje gaminau štai šį kriaušių ir sūrio pyragą.

7/10

Skonis ganėtinai ( o gal netgi per daug ) švelnus ir neutralus. Nežinau, gal reikėtų naudoti žymiai ryškesnio skonio sūrį, bet šiam patiekalui aš sakau ne.

 

Ir tai greičiausiai paskutinis mano įrašas.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (8) | “Klasikinis varškės pyragas.”

  1.   Asta rašo:

    Varškės pyragas atrodo nuostabiai! Mielai suvalgyčiau gabalėlį, tokius labai mėgstu :))

  2.   Nolita rašo:

    Mielai pavaišinčiau )

  3.   Forelle rašo:

    “Ir tai greičiausiai paskutinis mano įrašas. ”

    Kodėl?

  4.   Kornelija S. rašo:

    Pats megstamiausias mano pyragas :) Gal del to, kad jis neutralus, kaip sako autorius, man jis ir patinka. Kokio ryskumo tamstai truksta? Patinka matomai parduotuviniai pyragai su skonio stiprikliais :P

  5.   Nolita rašo:

    arba tiesiog labiau pratus prie intensyvų skonį turiničių pyragų _
    O tokių galima ne tik parduotuvėje nusipirkti, bet ir namie išsikepti )

  6.   Ausra rašo:

    Varskes pyragas atrodo nuostabei } tikiuosi ir skanus…

  7.   kotryna rašo:

    O man jis pats pačiausias. Gal dėl to, kad varškė kaimiška, tai labai riebi ir skani :)

  8.   vestuviu fotografas rašo:

    rekomenduoju, skanumelis! :)

Rašyk komentarą