BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Ganėtinai sveikas pyragas

Kas man tikrai patinka, tai saulėtą dieną atsisėsti prie stalo su nedideliu gabalėliu pyrago ir puodeliu arbatos. Įsijungti The Radio dept, pradėti nuo dainos ‘Strange things will happen’ ir lėtai, besimėgaujant saule pradėti valgyti pyragą, galvojant, kad ši akimirka tokia viena vienintelė.

Šį kartą mano pasirinkimas buvo pyragas iš nuostabiojo bakingobsession tinklapio.

Tinklapio autorė buvo paprašyta sukurti pyragą, kur būtų panaudoti Nestle dribsniai. Nors pati naudojau ne Nestle, bet Musli, pyragas tikrai geras ) Skanus, kvapnus ir drėgnas.

Ganėtinai netgi sveika alternatyva. Juk naudojami dribsniai, datulės, rudasis cukrus, medus, rupūs kvietiniai miltai. Tai tikrai mano manymu žymiai sveikiau negu paprastas tradicinis pyragas/keksas )

Taigi, pradėkim :

Trupiniams :

  • 60 g miltų
  • 55 g rudojo cukraus
  • 1/4 arb. š. cinamono
  • 1/8 arb. š. druskos
  • 55 g sviesto ( supjaustyto nedideliais kubeliais )

Pyragui :

  • 250 g pjaustytų džiovintų datulių
  • 1 apelsino sulčių ir žievelės
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1 cinamono lazdelė
  • 110 g miltų
  • 55 g rupių kvietinių miltų ( whole wheat flour)
  • 55 g rudojo cukraus
  • 1 1 /2 arb. š. cinamono
  • 1 1/4 arb. š. sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 240 ml pasukų
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 60 ml medaus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 100 g įvairių dribsnių mišinio
  • 55 g paskrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų

Trupiniams : sumaišyti miltus, cukrų, prieskonius. Sudėti sviestą, suminkyti trupinius ir dėti į šaldytuvą.

Pyragui : Orkaitė - 180C.

Į puodą sudėti pjaustytas datules, nutarkuotą apelsino žievelę. Į matavimo indą išspausti apelsino sultis. Dapilti tiek vandens, kad kartu su sultimis siektų 360 ml ribą. Supilti viską ant datulių. Supilti citrinos sultis, medų, įmesti cinamono lazdelę. Kaitinti ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant, kol masė pradės virti. Virti ją kol datulės suminkštės ir masė taps panaši į džemą ( apie 15 min. ). Išimti cinamono lazdelę ir palikti masę ataušti. Norint pagreitinti procesą galite indą su datulių mase įstatyti į šalto vandens vonelę.

Sumaišyti miltus, rupius miltus, cukrų, cinamoną, sodą ir druską.

Į datulių masę supilti pasukas, aliejų, medų, vanilės ektraktą, įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti ir viską supilti į indą su miltų mišiniu. Mediniu šaukštu maišyti kol masė taps graži ir vienalytė. Įmaišyti dribsnius ir riešutus.

Visą tešlą supilti į riebalais pateptą formą, viršų apibarstyti ankščiau padarytais trupiniais ir kepti 45-50 min. 10 min. aušinti ant grotelių.

Šaltinis : bakingobsession.com

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (3) | “Ganėtinai sveikas pyragas”

  1.   Gaby rašo:

    Gal ir neatrodo taip jau sveikai, bet skaniai tai tikrai:)

  2.   Monika rašo:

    Norėjau paklausti, kur gavote vanilės ekstrakto? :) Labai jo reikia ne tik šio pyrago darymui, o niekur nerandu :(

  3.   Nolita rašo:

    Niekur. )
    Perrašiau originalų recceptą, o pati ekstraktą pakeičiau keliais lašais esencijos.
    Bet kiek teko girdėti, tai ekstraktą galima pasigaminti ir namų sąlygomis.

Rašyk komentarą