BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Gaminant populiariuosius

Įžimybes gaminti visai smagu. Kalbu apie tuos patiekalus, kuriuos netgi wikipedijoje rasti galima )

Šį kartą jūsų dėmesiui britiškas pudingas. Kitaip eve’s pudding. Kiek suminkštėję obuoliai yra orkaitėje ‘troškinami’ kol ant viršaus esanti tešla iškepa. Skanu, tikrai skanu. Pats tešlos viršus, tai man iš viso gavosi traškus. O po traškiu viršumi - minkšti obuoliai. Be to, primena obuolių pyragą. O tai dar geriau su kokia didele stikline pieno ( - užsisvajoja - ). Ilgai galvojau ar ‘Eve’ reikš Ievą, ar išvakares. Pasirodo pudingas visgi pavadintas Ievos garbei. O pagrindinis ingredientas - obuolys, taip pat yra susijęs su mums visiems ( tikintiems ir ne ) puikiai žinoma istorija.

4 porcijos :

  • 500 g obuolių
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. vandens
  • 90  minkšto sviesto
  • 100 g cukraus + 2 valg. š. cukraus
  • 100 g miltų ( self - raising, o tai reiškia, kad dar reikės žiupsnelio druskos ir trupučio kepimo miltelių )
  • 2 kiaušiniai

Orkaitė - 180C.

Supjaustyti obuolius ir kartu su citrinos sultimis ir vandeniu ‘kaitinti/kepti/troškinti’ (maišant ) 5-6 minutes, kol obuoliai suminkštės. Įdėti 15 g sviesto, 2 valg. š. cukraus ir išmaišyti.

Obuolius sudėti į kepimo indą ( 900 ml talpos, 5 cm storio sluoksniu. Galvoju, ar tikrai tai yra taip svarbu? ) ir palikti aušti kol padarysite tešlą.

Likusį sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Atskirame inde išplakti kiaušinius. Pakaitomis su miltais kiaušinius sudėti į sviesto masę. Gerai išmaišyti tešlą. Ją paskirstyti ant obuolių ir pašauti į orkaitę. Kepti 30-34 min.

Priedui galite naudoti įvairius kremus, plaktą grietinėlę ar vanilinius ledus.

Šaltinis : www.waitrose.com

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (2) | “Gaminant populiariuosius”

  1.   Indre rašo:

    Niekad nesu gaminusi kitokio pudingo, nei is pakelio :/

  2.   skrebute rašo:

    nerealus blogas, pasisėmiau idėjų ir kibsiu į skanius darbus!:}

Rašyk komentarą