BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Empanados.

Į pabaigą jau eina empanadų laikas. Todėl štai ir manosios , t.y. manoji )

Visi norintys receptą galite rasti kepėjuose be stabdžių . Jokių improvizacijų, viskas tiksliai pagal receptą )

Empanadas dariau su 2 rūšių įdaru : pievagrybių ir daržovių ( kurį matote nuotraukoje ).

Nežinau kaip iš tikro turi atrodyti didelės empandos. Maniškės nebuvo mažos, bet man pavyko vietoj 12 padaryti tiktai 6. Ar tai reiškia, kad jos buvo didelės x2? )

Taigi, vegetariški įdarai :

Pievagrybių įdaras ( dariau iš pusės porcijos ) :

  • 500 g pievagrybių
  • 200 g špinatų ( jų nenaudojau )
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 valg. š. aliejaus
  • tarkuoto muskato
  • druskos

Griežinėliais supjaustytus pievagrybius pakepti įkaitintame aliejuje. Sudėti sugrūstus česnakus, pagardinti prieskoniais. Sudėti smulkintus špinatus, išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.

Daržovių įdaras ( irgi dariau iš pusės ) :

  • stiklinė ryžių
  • svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 valg. š. sviesto
  • 2 stiklinės daržovių sultinio
  • ciberžolių
  • kmynų
  • cinamono
  • druskos
  • pipirų

Morkas supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūną susmulkinti. Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepti svogūną, sudėti morkas ir dar 5 min. pakepti. Suberti ryžius, prieskonius, sultinį ir virti kol ryžiais suminkštės ( 10-15 min.)

Šaltinis : Kepejai be stabdžių ; Greiti valgiai

Lauksim naujo iššūkio )

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (2) | “Empanados.”

  1.   Žalia Varna rašo:

    O jau kokios gražios taviškės! Sveikinu puikiai pavykus ;) Mmm, taip skaniai atrodo :)

  2.   Nolita rašo:

    Dėkui )

Rašyk komentarą