BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Bandelės ir pyragai su mieline tešla.

Šį kartą padarius mielinę tešlą išbandžiau 3 skirtingus įdarus. Tešlą dariau, kaip minėta recepte :  labiau tinkama pyragams ir bandelėms.
Demėsio : įdarų proporcijos atitinka mielinės tešlos proporcijas. Tai yra, jeigu jūs sumanėte daryti kažkokį skanėstą su atitinkamu įdaru, tai imkite mielinės tešlos receptą, ir įdaro, ir laikykitės proporcijų. Jeigu sumanėte padarius vienos mielinės telšos ‘porciją’ išbandyti 2 įdarus, tai atitinkamai per pusę mažinkite įdaro sudedamąsias dalis.
Mielinė tešla :

  • 500 g miltų
  • 250 g pieno
  • 30 g mielių
  • 120 g cukraus
  • 4 kiaušinių trynių
  • 120 g margarino
  • 3 g druskos
  • Vienos citrinos/apelsino žievelė
  • Vanilinio cukraus
  • kiaušinio

1. Išsijoti miltus, padaryti duobutę. Pašildytą pieną sumaišyti su mielėm ir arbatiniu šaukšteliu cukraus. Ištirpinti. Gautą mišinį supilti į duobutę ir maišyti su krašte esančiai miltais kol taps grietinės tirštumo. Palikti 30 min.

2. Kiaušinių trynius išsukti su cukrum. Išlydyti margariną ir atvėsinti.

3. Kiaušinius ir margariną sudėti ant pakilusių mielių, užberti druskos ir išmaišyti tešlą. Sudėti žieveles ir vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti. Kildinti 1 - 2 val.

Suformuoti pyragą, aptepti kiaušiniu, pabarstyti pagardais ir kepti 200C 30-45 min.

Riešutų įdaras :

  • 200 g kepintų riešutų mišinio
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 3 valg. š. cukraus
  • arb. š. vanilinio cukraus

1.Baltymus su cukrum išplakti iki standžių putų.

2.Sumaišyti su smulkintais riešutais.

3.Mielinę tešlą plonai iškočioti, aptepti įdaru.

4.Suvynioti į ritinį ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.

5.Sudėti į miltais pabarstytą formą ir aptepti plaktu kiaušiniu.

6.Kepti 200C 30-45 min. ( gali iškepti ir greičiau).

 

 

Obuolių įdaras:

  • 2 dideli obuoliai
  • saujelė mirkytų razinų
  • 1/2 arb. š. citrinos/apelsino žievelės
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. cinamono

1.Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyto plonomis juostelėmis.

2.Apibarstyti žievelėmis, cukrum, cinamonu ir išmaišyti.

3.Lakštą plonai iškočioti ir kraštus įstrižai įpjauti.

4.Per vidurį sudėti obuolius, užbarstyti razinų.

5.Obuolių eilutę kryžiuojant apdėti lakšto juostelėmis.

6.Aptepti kiaušiniu.

7.Kepti 200C 30-45 min.

Aguonų įdaras:

  • 300 g aguonų
  • 3 valg. š. cukraus
  • 50 g lydyto sviesto

1.Mielinę tešlą plonai iškočioti.

2.Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir 30 min. palikti pastovėti.

3.Aguonas kartu su cukrum 2 kartus sumalti mėsmale.

4.Tešlą aptepti lydytu sviestu ir paskirstyti įdarą.

5.Suvynioti į ritinį.

6.Supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į miltais pabarstytą kepimo formą.

7.Aptepti kiaušiniu.

8.Kepti 200C 30-45 min.

Skanaus ;)
 
 
Šaltinis: ‘Virtuvės paslaptys’

Rodyk draugams

komentarai (10) | “Bandelės ir pyragai su mieline tešla.”

  1.   pacanas rašo:

    men, as siandien valgyt kaip ir norejau..

  2.   Nolita rašo:

    Skamba, tarsi po perziuros apetitas dingo ;D

  3.   garbane rašo:

    Nezinau ar cia man vienai, bet kone visos blogo nuotraukos isplaukusios.. Ne patiekalai, o ju konturai..

  4.   Nolita rašo:

    Tikrai sutinku del pirmuju nuotrauku :) ir netgi didziosios daugumos :)
    Bet paskutines man tikrai tokios neatrodo. Kitaip fotografuoti pradejau :)
    Kaip sako, gyvenam ir mokomes ;)
    Labai tikiuosi, kad tai stipriai akiu nebado :)

  5.   Asimona rašo:

    viskas cia gerai su tom foto.Ot lietuvaiciai, pirma ne kad pagirt uz recepta, o isdirbt reikia. Juk cia receptuose esme, o ne foto konkursas. Keiskites gerbiamieji ir nepulkit del kiekvienos smulkmenos draskyti, paziurejus i save manau nesate tobuli.

  6.   lince-linara rašo:

    receptas tikrai geras ypac citrina skoni pagardina .super aciu uz si recepta.p.skada dedi naminiu kiausiniu tai tesla toookia geltona gaunas.darykit kepkit lepinkit seiminas svecius.

  7.   Arturas rašo:

    Super gavosi pyragas, tik pieno truputi per daug buvo kaskodel, teko situacija taisyt su miltais :)

  8.   lina rašo:

    labai geras receptas!:)) as dar i aguonas ir razinu imaisiau tai gavosi SUPER! aciu uz recepuka!

  9.   Viagra Online rašo:

    Šį kartą padarius mielinę tešlą išbandžiau 3 skirtingus įdarus. Tešlą dariau, kaip minėta recepte : labiau tinkama pyragams ir bandelėms.
    Demėsio : įdarų proporcijos atitinka mielinės tešlos proporcijas. Tai yra, jeigu jūs sumanėte daryti kažkokį skanėstą su atitinkamu įdaru, tai imkite mielinės tešlos receptą, ir įdaro, ir laikykitės proporcijų. Jeigu sumanėte padarius vienos mielinės telšos ‘porciją’ išbandyti 2 įdarus, tai atitinkamai per pusę mažinkite įdaro sudedamąsias dalis.
    Mielinė tešla

  10.   jonas rašo:

    cia eilines bandeles labai skanios , jas rusu laikais teko masiskai kepti,, mieline tesla man pati geriausia

Rašyk komentarą